MEDIA

Προσπάθειες να ανοίξει ξανά το MEGA και να συστεγαστεί με το STAR!

Μπορεί να μη γνωρίζουμε (κυρίως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι) αν θα υπάρχει MEGA ή όχι σε λίγους μήνες από σήμερα… Γνωρίζουμε όμως ότι το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων – αν υπάρξει ξανά κάτι τέτοιο, θα μεταδίδεται στις 7 το απόγευμα και όχι στις 8 όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ολα ξεκίνησαν με την ανάληψη της διεύθυνσης ειδήσεων του STAR από τη Μάρα Ζαχαρέα την προηγούμενη εβδομάδα. Το στέλεχος του καναλιού αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του, απευθύνθηκε στους εργαζόμενους… Κάνοντας λοιπόν μια αρχική τοποθέτηση για το δελτίο ειδήσεων, το σχεδιασμό, αλλά και τους άξονες που θα κινηθούν… Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από τους συναδέλφους της.

Οι τελευταίοι ανάμεσα στα άλλα ρώτησαν και για την τύχη του απερχόμενου διευθυντή ειδήσεων Κωστή Τσιακανίκα. Η Μάρα Ζαχαρέα, αφού επανέλαβε – όπως αναφερόταν και στην ανακοίνωση του σταθμού, ότι παραμένει στον όμιλο… Διευκρίνισε ότι θα αξιοποιηθεί στον ενημερωτικό τομέα του MEGA όταν ξαναλειτουργήσει το κανάλι… Συμπληρώνοντας στις απορίες των συναδέλφων της ότι γίνονται προσπάθειες να ανοίξει ο σταθμός… ο οποίος μάλιστα θα στεγαστεί στον τρίτο όροφο των εγκαταστάσεων του STAR… και θα μοιραστούν το κοντρόλ, καθώς και άλλες λειτουργίες με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Φυσικά το νέο στέλεχος ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι η πληροφόρηση που έχει γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες ή τι θα γίνει στο τέλος.

Κάπου εκεί λοιπόν ρωτήθηκε από τους συναδέλφους της πώς ειναι δυνατόν να βγαίνουν ταυτόχρονα δυο δελτία ειδήσεων από το ίδιο κοντρόλ. Απαντώντας ότι κι αυτή είχε την ίδια απορία, με αποτέλεσμα όταν ρώτησε τους ανώτερους της να την ενημερώσουν ότι το δελτίο ειδήσεων του MEGA θα μετακινηθεί στις 7 το απόγευμα. Και κάπως έτσι βγήκε η είδηση!

Ωστόσο πιο σημαντικό κι από αυτό είναι ότι πρώτη φορά ακούγεται δημόσια (με την έννοια της ανοιχτής συζήτησης μεταξύ δεκάδων εργαζομένων) ότι γίνονται προσπάθειες να ξανανοίξει το MEGA και μάλιστα γίνονται και οι σχετικοί σχεδιασμοί! Έστω μικρότερο σε μέγεθος από το παρελθόν και κάτι τι διαφορετικό… Υπάρχει όμως, πρόθεση να ξαναλειτουργήσει το κανάλι.

Κατά συνέπεια η συγκεκριμένη τοποθέτηση της Μάρας Ζαχαρέα – έστω και ως στέλεχος του ομίλου που ο ιδιοκτήτης του έχει την πλειοψηφία των μετοχών του MEGA, χωρίς κάποια άλλη εμπλοκή δηλαδή, έχει ιδιαίτερη αξία… Κι ας μην απάντησε (και πώς άλλωστε να το κάνει αυτό) στα κρίσιμα ερωτήματα για την τύχη του καναλιού!

Φώτισε όμως στο βαθμό που γνωρίζει κάποια πράγματα που δείχνουν προθέσεις… Από κει και πέρα όπως και η ίδια τόνισε κανείς δεν γνωρίζει (πλην των μετόχων και των τραπεζών) τι θα γίνει.

 

Πηγή: enimerosi24.gr