ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πενς – Τσίπρα στον Λευκό Οίκο: Απόλυτη προτεραιότητα στις επενδύσεις

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς  στον Λευκό Οίκο με την οποία ο κ. Τσίπρας κλείνει τον κύκλο επαφών του στην Ουάσινγκτον.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει έπειτα από την συνάντηση σε γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες, το οποίο παραθέτει το Business Council for International Understanding, ενώ το το πρόγραμμά του και η πενθήμερη επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ θα κλείσει με ομιλία που θα απευθύνει 21:30 στο Brookings Institution. Ο κ. Τσίπρας 8α αναχωρήσει απευθείας για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με επενδυτές και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, παρουσία και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Για την απόλυτη προτεραιότητα στο κομμάτι των επενδύσεων, αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χθες, για αρκετή ώρα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με συντάκτες και στελέχη ορισμένων εκ των σημαντικότερων αμερικανικών και διεθνών media (FT, Bloomberg, Politico, PBS, CNBC, Washington Post, WSJ, κ.ά.).

Σε μία συζήτηση με ευρεία θεματολογία, πέραν της επίσκεψης στον Λευκό Οίκο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την απόλυτη προτεραιότητα στο κομμάτι των επενδύσεων. Όπως σημείωσε, επιβλέπει προσωπικά την task force για τις μεγάλες επενδύσεις, τον αναπτυξιακό νόμο και τα κίνητρα που δίνει, καθώς και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα καταφέρνει και αξιοποιεί τους σημαντικούς πόρους από τα κοινοτικά κονδύλια.

kathimerini.gr