ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινο φως» από τη Βουλή για την αποτέφρωση νεκρών

Ανοίγει ο δρόμος για την αποτέφρωση νεκρών με το άρθρο που ψηφίστηκε στη Βουλή και εντάσσεται στο νομοσχέδιο που αφορά την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
Στο εν λόγω νομοσχέδιο – και συγκεκριμένα στο άρθρο 139 – προβλέπεται η αξιοποίηση ενός χώρου στον Ελαιώνα, τον οποίο ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να παραχωρήσει για την κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών.
«Η δυνατότητα αυτή είναι συμβατή με το νέο υπό έγκριση σχέδιο προεδρικό διάταγμα των χρήσεων γης, σύμφωνα με το οποίο οι κοινόχρηστοι χώροι στον Ελαιώνα με βάση τις υφιστάμενες χρήσης γης, μπορούν να είναι εν δυνάμει χώροι υποδοχής ΚΑΝ με την ταυτόχρονη προυπόθεση ότι καλύπτονται οι ανάγκες του ΚΑΝ σε κτίρια και αδόμητους χώρους με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς (συντελεστές δόμησης)» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διάταξη.
Από την πλευρά της η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, τόνισε ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι πλήρες και δεν χρειάζεται άλλη νομοθετική πρωτοβουλία, πλην των αδειών, ώστε να κατασκευαστεί το πρώτο κέντρο αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα.
Το άρθρο ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της Χρυσής Αυγής.