ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα εποχή

Η Ελλάδα έχει επιστρέψει και εισέρχεται σε μια νέα εποχή, αφήνοντας πίσω όσα την έφεραν στην κρίση, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο Brookings Institution στην Ουάσιγκτον, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η χώρα γίνεται ελκυστική για επενδυτές.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «η είσοδος στη νέα εποχή δεν θα ήταν εφικτή, αν η Ελλάδα συνέχιζε στον ίδιο δρόμο με 4,5 χρόνια πριν».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι την τελευταία διετία έχει αναπτυχθεί μια σχέση μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Είπε ότι η Ελλάδα προωθεί ισχυρή συνεργασία άμυνας με τις ΗΠΑ, όπως στην προσφυγική κρίση και τον αντιτρομοκρατικό αγώνα, αλλά και ότι η χώρα μας είναι χρήσιμος σύνδεσμος για να προλειανθεί ο διάλογος με τον αραβικό κόσμο.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ζητεί δίκαιη και βιώσιμη λύση για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο.

Σημείωσε, δε, ότι η χώρα ενισχύει τον ρόλο της ως ενεργειακός «παίκτης» στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε γεύμα εργασίας με στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο, στο Business Council for International Understanding.