LIFESTYLE

Ήξερε ο Ταραντίνο για τον Γουάινσταϊν και δεν μίλαγε!

Ο Κουέντιν Ταραντίνο νιώθει ντροπή γιατί ήξερε εδώ και δεκαετίες πώς συμπεριφερόταν ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν προς διάφορες γυναίκες και δεν έκανε τίποτε για να τη σταματήσει.
Ο διάσημος σκηνοθέτης που συνεργάστηκε με τον παραγωγό σε όλες του τις ταινίες, είπε ότι εύχεται «να είχε αναλάβει την ευθύνη» να μιλήσει όταν άκουσε διάφορες αξιόπιστες ιστορίες από επιφανείς ηθοποιούς για το ποιόν του Γουάινσταϊν, ενώ παραδέχθηκε ότι γνώριζε για τον συμβιβασμό του με την ηθοποιό Ρόουζ Μακγκάουν.

«Ήξερα αρκετά για να κάνω περισσότερα από όσα έκανα», εξομολογήθηκε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης. «Δεν ήταν μόνο φήμες και κουτσομπολιό. Δεν το γνώριζα από δεύτερο χέρι.

Ήξερα ότι είχε κάνει μερικά από τα πράγματα αυτά. Εύχομαι να είχα αναλάβει ευθύνη γι' αυτά που είχα ακούσει. Αν το είχα κάνει τότε, θα έπρεπε να μην συνεργαστώ μαζί του.»

Ο σκηνοθέτης του Pulp Fiction και του Reservoir Dogs, αποκάλυψε ότι και η πρώην φίλη του, η ηθοποιός Μίρα Σορβίνο του είχε πει ότι ο Γουάινσταϊν την παρενόχλησε σεξουαλικά και τη θώπευσε.

«Απλώς έβαζα στο περιθώριο τα περιστατικά. Ό,τι κι αν πω τώρα θα ακουστεί σαν την πιο χάλια δικαιολογία. Όλοι όσοι ήταν κοντά στον Χάρβεϊ είχαν ακούσει τουλάχιστον ένα από αυτά τα περιστατικά. Ήταν αδύνατον να μην το ακούσεις», συμπλήρωσε. «Το αντιμετώπισα σαν να ήταν ένας διευθυντής της δεκαετίας του '50 που κυνηγούσε τη γραμματέα του γύρω από το γραφείο, λες και αυτό ήταν εντάξει. Το φέρω ως βάρος αυτό τώρα».

Το 1995, η Μίρα Σορβίνο, σύντροφος εκείνο το διάστημα του Ταραντίνο, του είχε πει πως ο Γουάινσταϊν της είχε κάνει μασάζ με τη βία, πως την κυνήγησε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και πως εμφανίστηκε από το πουθενά ένα βράδυ στο σπίτι της.

«Ξεπέρασε τρομακτικά τα όρια», είπε ο Ταραντίνο, δηλώνοντας «σοκαρισμένος και τρομαγμένος» από τη συμπεριφορά του παραγωγού. Κι ύστερα άκουσε, όπως είπε, κι άλλες μαρτυρίες ηθοποιών για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τους.

Και προσπαθώντας να επανορθώσει έστω και καθυστερημένα, τόνισε: «Καλώ όλους όσους γνωρίζουν περισσότερα να μην φοβούνται. Να μην κάνουμε μόνο δηλώσεις, αλλά να παραδεχτούμε πως υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.  Να υποσχεθούμε πως θα συμπεριφερθούμε καλύτερα στις αδελφές μας. Ό,τι ήταν πριν αποδεκτό, δεν μπορεί πλέον να στηρίζεται από οποιονδήποτε με συγκεκριμένη συνείδηση».

Μέλη του προσωπικού της εταιρείας The Weinstein Company have reportedly σε επιστολή τους για το πρώην αφεντικό τους τον χαρακτηρίζουν «τέρας».

Στην ανακοίνωσή του, που δημοσίευσε το New Yorker λένε ότι δεν γνώριζαν πώς εργάζονταν στη δούλεψη ενός «σεξουαλική θηρευτή».

Πάνω από 30 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση. Έρευνα εναντίον έχουν διατάξει οι αστυνομικές αρχές του Λος Άντζελες, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.

Πηγή: iefimerida.gr