ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική Μαξίμου-ΝΔ για την Ξαφά

«Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη» απαντά η ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τη Μιράντα Ξαφά.

«Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει επιτέλους εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες;» τονίζει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

Ειχε προηγηθεί δριμεία κριτική απο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, κατηγορώντας τους για «μεθοδευμένη υπονόμευση της ελληνικής προσπάθειας», με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Σαμποτάζ στο Λονδίνο. Η Μιράντα Ξαφά παρουσίασε σε επενδυτές ζοφερή την εικόνα της οικονομίας μας».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η φερόμενη ως συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε σε "κλειστή λέσχη" επενδυτών στο Λονδίνο, ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ. Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο Μνημόνιο».