ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και οι καταθέσεις στα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, δήλωσε ο Τσακαλώτος

Μετά τις συνεχείς αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσφατο διάγγελμα του για τη μεσαία τάξη την Τετάρτη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι το φετινό μέρισμα εκτός από τους πολύ φτωχούς θα αφορά κι ένα κομμάτι της μεσαίας τάξης «την οποία έχουμε ζορίσει» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών έκανε δεκτή και την πρόταση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά να συμπεριληφθούν και οι καταθέσεις στα κριτήρια του μερίσματος.

Ο κ. Τσακαλώτος έστρεψε τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία και στον οικονομικό σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει σύμβουλο για τα μακροοικονομικά με επίπεδο χαμηλότερο και από πρωτοετή φοιτητή της ΑΣΟΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Από το στόχαστρο του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν ξέφυγε ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον οποίο κατηγόρησε ότι υποβαθμίζει το θέμα των Paradise Papers που ζόριζε επί χρόνια τα μεσαία στρώματα, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ ως συνέντευξη τύπου Χότζα στο Ράδιο Τίρανα.

Ο υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε επίθεση και στην Κεντροαριστερά που, όπως είπε, προτιμούσε τη δεκαετία του '80 κάποιος τραπεζίτης να έχει τρίτο κότερο στη Τζαμάικα παρά να χτιστεί ένα νοσοκομείο και να υπάρχει ένα σχολείο.