ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο «σφυρί» η βίλα του γνωστού Έλληνα βιομηχάνου!

Ήταν αναμφίβολα ο «Βασιλιάς των Ξηρών Καρπών» στη χώρα μας φθάνοντας να ελέγχει το 70% της αγοράς με τον ετήσιο τζίρο της Cardico να φθάνει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας τα 230 εκατ. ευρώ. Όμως ο Νίκος Καρδασιλάρης (φωτ.) ο οποίος στις εποχές των «παχαιών αγελάδων» έδιωξε κακήν κακώς ακόμα και την Coca Cola που ήθελε να εξαγοράσει την εταιρεία, τα έχασε όλα. Πρώτα απ' όλα την Cardico που «έσκασε» υπό το βάρος των υπέρογκων χρεών στην έναρξη της κρίσης. Τώρα όμως χάνει και το μεγαλοπρεπές σπίτι του στη Βούλα για χρέη του ιδίου και της συζύγου του, Κατερίνας Πολίτου.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 22 του μήνα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών αναμένεται να εκπλειστηριαστεί το ακίνητο επί της οδού Δημοκρατίας 31Α με επισπεύδουσα την τράπεζα Πειραιώς ως καθολικής διαδόχου της Millennium Bank. Πρόκειται για το κτίριο της οικείας της οικογένειας συνολικού εμβαδού 384.21 τ.μ..

Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση πρόκειται για μία «αυτοτελή και διακεκριμένη οριζόντια και κάθετη ιδιοκτησία αποτελούμενη από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο» σε οικόπεδο εντός σχεδίου έκτασης 2.542 τμ.

Στο ισόγειο υπάρχει ο χώρος υποδοχής, χωλ, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, wc, ιματιοθήκη, δωμάτιο υπηρεσίας, αποθήκη και βεράντα. Στον πρώτο όροφο καθιστικό, υπνοδωμάτιο, ξενώνας, δύο λουτρά, dressing room, γραφείο και βεράντες και στο υπόγειο υπάρχει γκαράζ δύο αυτοκινήτων, αποθήκη, λεβητοστάσιο και wc.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει προσδιοριστεί στο 1,017 εκατ. ευρώ ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 3 προσημειώσεις του ακινήτου από τράπεζες (1,278 εκατ. ευρώ υπέρ Millenium Bank, 650.000 ευρώ υπέρ Marfin Egnatia Bank, 50.000 υπέρ Τράπεζας Κύπρου), δύο αναγκαστικές κατασχέσεις από την Τράπεζα Πειραιώς (αντί των ποσών 150.000 ευρώ στις 22/6/15 και 250.000 ευρώ στις 19/4/17 αντίστοιχα), μία αναγκαστική κατάσχεση από την ΦΑΕ Αθηνών (αντί του ποσού των 1,257 εκατ. ευρώ) και μία προσωρινή διαταγή υπέρ της Ελληνικής Τράπεζας αντί του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ!

Επιπρόσθετα τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται και ο εκπλειστηριασμός δύο καταστημάτων στο Ηράκλειο Αττικής που είναι στο όνομα της συζύγου του Νίκου Καρδασιλάρη, Κατερίνας. Ο πλειστηριασμός που θα γίνει στο Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας βρίσκονται στην οδό Κ. Ωραιοπούλου 7. Το πρώτο είναι 310 τ.μ. και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει προσδιοριστεί στα 115.000 ευρώ και το δεύτερο 76,5 τ.μ. με πρώτη τιμή τα 93.000 ευρώ.

newmoney.gr