ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και μέλος του Ρουβίκωνα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια!

Και μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας,  ο οποίος ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ανέλαβε την ευθύνη της εισβολής στο Πεντάγωνο, βρίσκεται μεταξύ των 16 συλληφθέντων για τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση της πορείας.
Για τη σύλληψη του 30χρονου άνδρα κατά του οποίου έχει σχηματισθεί δικογραφία για τις εισβολές του Ρουβίκωνα στη ΔΟΥ Ψυχικού και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης και η συλλογικότητα στην οποία ανήκει τονίζοντας ότι κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία η σύλληψή του έγινε γιατί εντοπίστηκε να πετά πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ φέρεται και να αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.
Ο ίδιος ο Ρουβίκωνας κάνει λόγο για αναίτια σύλληψη του μέλους της ενώ έβγαινε από υπό κατάληψη κινηματογράφο των Εξαρχείων.
Στο μεταξύ οι 16 συλληφθέντες που αποτελούν ένα…μωσαικό εθνικοτήτων, καθώς οι εννέα είναι ΄Έλληνες και οι υπόλοιποι αλλοδαποί από διάφορες χώρες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο σχετικά με τα  επεισόδια στα Εξάρχεια.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς.
Συγκεκριμένα  είναι δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα:
Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη, κυκλωτική  επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, που αποφασίστηκε στη 1 το πρωϊ του Σαββάτου.
Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα.
Εκτός από την δικηγόρο που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

alphafreepress.gr