ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Το κοινωνικό μέρισμα δεν είναι ελεημοσύνη

Το κοινωνικό μέρισμα δεν είναι ελεημοσύνη, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν είμαστε ευεργέτες, αλλά δεν ζούμε και στους καλύτερους καιρούς, το μέρισμα δεν είναι η βασική μας πολιτική και στρατηγική για τους φτωχούς, είναι μέρος μιας απάντησης στην κρίση, όχι η ίδια η απάντηση», είπε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η σημερινή κυβέρνηση σε αντίθεση με την προηγούμενη δεν θα εγκαταλείψει τα όπλα λόγω των περιορισμών. «Εμείς δεν θα πάμε σπίτι μας», κατέληξε με τον Νίκο Δένδια, λίγο αργότερα, να του απαντά ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει τον ΣΥΡΙΖΑ σπίτι του.

«Την πτώση της κυβέρνησης εσείς την προκαλέσατε και τότε καταγγέλλατε ως αργυρώνητους όσους ετοιμαζόντουσαν να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σχολίασε και ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγε τη χώρα πίσω.

Ο κ. Τσακαλώτος  ανέφερε άλλη μια φορά ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι ταξική και επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορούσε να κλείσει την 5η αξιολόγηση γιατί της ζητήθηκε προληπτική γραμμή πίστωσης και δεν είχε λύσει το θέμα του χρέους. «Δεν είχατε αποθέματα, δεν είχατε και δεν έχετε ακόμη στρατηγική», είπε προς τα έδρανα της ΔΗΣΥ.