MEDIA

Παραπέμπεται σε δίκη ο Σταύρος Ψυχάρης

Σε δίκη παραπέμπεται ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρος Ψυχάρης για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Δίπλα του στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 10 στελέχη της Τράπεζας Alpha, τα οποία θα δικαστούν για το κακούργημα της απιστίας.

Η παραπομπή των 11 κατηγορουμένων γίνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και αφορά προσωπικά δάνεια του κ.Ψυχάρη, συνολικού ύψους 44.700.000 ευρώ.

Οι δικαστές του Συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση της αντεισαγγελέως Εφετών Αικατερίνης Αντωνίου η οποία είχε την άποψη ότι οι κατηγορούμενοι ζημίωσαν την περιουσία της Τράπεζας.

Ο ΔΟΛ συγκέντρωνε τις μεγαλύτερες δανειακές συμβάσεις για τη χρηματοδότησή του από την ΕΤΕ, την Eurobank, την Αλφα και την Τράπεζα Πειραιώς κι ήταν ο πρώτος (μαζί με τον μοναδικό τότε ιδιοκτήτη του Σταύρο Ψυχάρη) που ελέγχθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης του οικονομικού εισαγγελέα για τη δανειοδότηση των ΜΜΕ.

Τα δάνεια από τις υπόλοιπες Τράπεζες (πλην της Αλφα) αρχειοθετήθηκαν καθώς κρίθηκε ότι εξυπηρετούνται. Αντίθετα, ασκήθηκε ποινική δίωξη, ακολούθησε ανάκριση και τώρα, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για παραπομπή σε δίκη, για τα δύο του κ.Ψυχάρη από την Αλφα, με σκοπό τη χρηματοδότηση της αγοράς του 25,1% των μετοχών του ΔΟΛ.

mononews.gr