ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας του Καμμένου

Δεν αποδέχθηκε η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής το εισαγγελικό αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, μετά από την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει εις βάρος του ο εκδότης των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, Γιάννης Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμιση.
 
Η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας αποφάσισε πως, ανεξαρτήτως του αιτήματος του εισαγγελικού λειτουργού, η διαδικασία με την οποία θα αντιμετωπίσει η Βουλή την υπόθεση θα είναι αυτή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Καμμένου δεν θα εισαχθεί στην Ολομέλεια και ο μόνος τρόπος για να διεαξαχθεί συζήτηση επί της υπόθεσης θα είναι αίτημα για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής, σενάριο όμως το οποίο είναι απίθανο.
Στην ίδια συνεδρίαση η επιτροπή γνωμοδότησε κατά της άρσης ασυλίας του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, έπειτα από παλαιότερη μήνυση του πατέρα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ηλία Καμμένου (που δεν βρίσκεται πια στη ζωή) και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για υποθέσεις που εκκρεμούσαν εις βάρος του από την περίοδο της θητείας του ως δημάρχου Σφακίων. 

parapolitika.gr