ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκάλυψη-ανατροπή για εμπλοκή γυναίκας στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου!

Άγνωστες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης, που περιλαμβάνονται στα επίσημα δικαστικά έγγραφα δημοσιεύει  η «Καθημερινή».

Ειδικότερα, αποκαλύπτονται μυστικά ραντεβού στη φυλακή μεταξύ πρωταγωνιστών της υπόθεσης, συναντήσεις στο Περιστέρι των δύο δραστών με γυναίκα συνεργό τους, η οποία διαφεύγει της σύλληψης, καθώς και αναφορές των εμπλεκομένων σε μυστικούς λογαριασμούς τραπεζών στην Κύπρο.

Ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου κατηγορούνται δύο Αλβανοί, ηλικίας 32 και 30 ετών. Οι δύο κατηγορούμενοι πάντως αρνούνται τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης οι τρεις έγκλειστοι Αλβανοί είχαν ζητήσει (έναντι αμοιβής) από τους δύο φυσικούς αυτουργούς να επισκεφθούν το γραφείο του Ζαφειρόπουλου και να τον πυροβολήσουν στα πόδια, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να στείλουν ένα εκβιαστικό μήνυμα στον πελάτη του αδικοχαμένου δικηγόρου, Αριστείδη Φλώρο.

Ο τελευταίος κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού έχοντας πρωτοδίκως καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση υπεξαίρεσης Energa – Hellas Power. Οι Αλβανοί ζητούσαν 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανακαλέσουν παλαιότερες καταθέσεις – ομολογίες τους, στις οποίες τον κατονόμαζαν τον Α. Φλώρο ως το άτομο που τους ανέθεσε, αντί αμοιβής 100.000 ευρώ, να δολοφονήσουν το δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, με τον οποίο αντιδικούσε στη δίκη για το σκάνδαλο Energa.

Εξάλλου έντεκα ημέρες μετά το φόνο του 52χρονου ποινικολόγου, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών κατέγραφαν τις συνομιλίες του «ψηλού», του 32χρονου Αλβανού, που πυροβόλησε στο στήθος και τραυμάτισε θανάσιμα τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

«Περιμένω τα παιδιά να με περάσουν στην Αλβανία για να φύγω. Είναι κλειστά τα σύνορα και δεν μπορώ να φύγω τώρα που σκότωσα. Περιμένω να ηρεμήσει λίγο αυτό που έχει γίνει και ανοίξουν οι δρόμοι γιατί είναι κλειστοί. Μέχρι ένα μήνα θα κάτσω κλεισμένος εδώ. Δεν θα μου στέλνεις μηνύματα, ούτε τίποτα».

Ακολούθως, μετά τη σύλληψη και στην προανακριτική κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος είπε ότι μαζί με το συνεργό του είχαν παραλάβει από άγνωστη κοπέλα που είχαν συναντήσει στο Περιστέρι 3.000 ευρώ ως προκαταβολή για να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Περιέγραψε την κοπέλα ως «κοντού αναστήματος, με ξανθά μαλλιά, λίγο εύσωμη, ηλικίας 27-28 ετών». Όπως είπε τους παρέδωσε τα χρήματα λέγοντας, «πάρτε αυτά τα λεφτά, ξέρετε πολύ καλά για ποιο λόγο είναι».