ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη Black Friday

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη "Black Friday" πραγματοποίησε το μεσημέρι ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας. 
Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους: "Black Friday οργανώνουν για ακόμη μία χρονιά οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου και οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να δουλέψουν 11ωρα και 12ωρα, να αλλάξουν το ρεπό τους και να εργαστούν κάτω από καθεστώς έντονης πίεσης. Μια κατάσταση βέβαια που δεν διαφέρει σε τίποτα από την καθημερινότητα που ζουν μέσα στα καταστήματα χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο". 
Την ίδια ώρα τονίζουν πως είναι δεκάδες οι καταγγελίας αυτές τις ημέρες στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας από υπαλλήλους για τις απαιτήσεις των εργοδοτών για την λεγόμενη "Μαύρη Παρασκευή"  αλλά και για τις προετοιμασίες για το εορταστικό ωράριο.  
Την ίδια ώρα προαναγγέλλουν την κινητοποίηση του σωματείου τους για την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας: να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων με τις αρμόδιες υπηρεσίες, στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας προκειμένου να προστατεύουν οι εργαζόμενοι. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιες τους. Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό.  Και να πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων.