LIFESTYLE

Που μένει ο Λυκουρέζος μετά τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη…

Ο σπουδαίος Έλληνας νομικός, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, τρεις μήνες μετά τον θάνατο της αγαπημένης του Ζωής Λάσκαρη, μίλησε στο bovary.gr.

Μέσα σε όλα εξήγησε γιατί εγκατέλειψε το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη όπου έμενε τα τελευταία 20 χρόνια με την Ελληνίδα star και σύζυγο του και αποκάλυψε που κατοικεί πλέον.

"Μετά τον θάνατο της Ζωής δεν είχε νόημα για μένα να μένω στο Πόρτο Ράφτη. Το Πόρτο-Ράφτη που ζούσαμε τα τελευταία δεκαπέντε – είκοσι χρόνια ήταν επιλογή της. Δεν ήθελε να φύγει από εκεί κι εγώ γυρνούσα εκεί κάθε βράδυ. Μετά από τόσα χρόνια συμβίωσης δεν μπορούσα να την εγκαταλείψω.

Το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη το είχε φτιάξει εκείνη. Κάθε τι, ήταν από εκείνη. Το τασάκι, το βάζο, ήταν όλα επιλογή της, ακόμα και η θέση που είχε το καθένα. Μετά την απουσία της, το σπίτι ήταν άδειο για μένα. Το σκέφτηκα, ήθελα να ωριμάσει μέσα μου αυτή η σκέψη για να μπορέσω να φύγω. Ενα σπίτι κενό ήταν πολύ δύσκολο, δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω. Συναισθηματικά δεν μπορούσα να συμφιλιωθώ με αυτό το κενό…. Ιδίως το δωμάτιό μας, η κρεβατοκάμαρά μας στο Πόρτο Ράφτη ήταν πια τόσο άδεια.

Είχε τόσο πολλά πράγματα η Ζωή. Ούτε μπορεί να φανταστεί κανείς τι είχε μαζέψει στη ζωή της. Δεν μπορείς να συμφιλιωθείς και να εξοικειωθείς με αυτό το κενό, τη μόνιμη απουσία. Είναι βαρύ, αλλά δεν έχεις κι άλλη επιλογή. Τώρα σκοπός μου είναι να έχω υγεία, και διανοητική, για να συνεχίσω την εργασία μου που και αγαπώ και χρειάζομαι. Κι αυτό μου δίνει δύναμη.

Την περασμένη εβδομάδα, επέστρεψα στο πατρικό μου στο Κολωνάκι. Ηθελα να γυρίσω στο κέντρο -φίλοι, παλιοί γνωστοί, όλοι εδώ είναι. Ηδη αισθάνομαι μια χαλαρότητα, νοιώθω πιο ήρεμος".