ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΠΕ και ΕΚΟ προσφέρουν «ζεστασιά» σε 13 απομακρυσμένα σχολεία των Δωδεκανήσων

Συνολικά 25.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε 13 σχολεία δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών σε 7 νησιάτης Δωδεκανήσου, θα διαθέσει μέσα στις προσεχείς ημέρες ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί πανελλαδικά ως ένδειξηαλληλεγγύης για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Για τον σκοπό αυτό, στελέχη της ΕΛΠΕ και της ΕΚΟ μετέβησαν στη Ρόδο κατά το διήμερο 29 και 30 Νοεμβρίου, όπου παραδόθηκαν συνολικά 2.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στο Δημοτικό Σχολείο Έμπωνα. Επίσης, παραδόθηκαν ήδη από 2.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στο Γυμνάσιο Κάσου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου.

Τα άλλα 10 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δωδεκανήσων που παρέλαβαν κάρτες καυσίμου, είναι:

3ο ΓΕΛ Ρόδου
Γυμνάσιο Αρχαγγέλου/ΓΕΛ/ΕΠΑΛ
1o ΕΠΑΛ Ρόδου
Μπελλένιο Γυμνάσιο Λέρου
Γυμνάσιο/Λύκειο Αντιμάχειας Κω
7ο Δημοτικό Σχολείου Κω
1o Γυμνάσιο/ΓΕΛ Σύμης
1ο Δημοτικό Σχολείο  Σύμης
2ο Δημοτικό Σχολείο Σύμης
Δημοτικό Σχολείο  Μανδρακίου Νισύρου
 
Παράλληλα, από τις 13 έως τις 30 Νοεμβρίου υλοποιήθηκε σεΡόδο και Κω το πρωτοποριακό πρόγραμμα ελέγχου καυσίμων πρατηρίων, που συνεχίζει για 7η χρονιά η ΕΚΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ ΑΒΕΕ) σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στο περιθώριο των συγκεκριμένων ελέγχων πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου επίδειξη  ελέγχου καυσίμων από το κινητό εργαστήριο (Van) του προγράμματος, για την σωστή ενημέρωση μαθητών, καταναλωτών και εκπροσώπων ΜΜΕ, αναφορικά με την ποιότητα των καυσίμων και την ενεργειακή εξοικονόμηση στα οδικά καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι συνολικές δράσεις του Ομίλου ΕΛΠΕ στα Δωδεκάνησα παρουσιάστηκαν αναλυτικά σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δωδεκανήσων, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.  Από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας Ομίλου κ.ΡομπέρτοΚαραχάννας, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου κ. Γιάννης Κορωναίος, η Δ/ντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κα Ράνια Σουλάκη, η Δ/ντρια Έρευνας & Ανάπτυξης Καυσίμων και Λιπαντικών κα Μαρία Μοσχοπούλου και ο Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Ροδάκης.

Ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου κ. ΡομπέρτοΚαραχάννας, σε δηλώσεις του επεσήμανε:

«Για τον Όμιλο ΕΛΠΕκαι την ΕΚΟ, η κοινωνική αλληλεγγύηδεν αποτελεί μια υποσχετική χωρίς αντίκρυσμα, αλλά συνειδητό καθήκον. Πρόσφατα ενισχύσαμε τους πληγέντες από τη θεομηνία στη Σύμη, ενώ σήμερα χορηγούμε πετρέλαιο για τη θέρμανση 13 σχολείων στα Δωδεκάνησα. Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία και με στοχευμένες δράσεις σε όλη την Ελλάδα στηρίζουμε διαχρονικά τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και δίνουμε έμφαση στο μέλλον αυτού του τόπου, τη νέα γενιά. Η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο αποτυπώνεται και με την ανάπτυξη διαφοροποιημένων καυσίμων που συμβάλουν στην εξοικονόμησης ενέργειας, μεγιστοποιούν την απόδοση, εξασφαλίζουν μειωμένες εκπομπές ρύπων και είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, με την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος «ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΚΟ», διασφαλίζουμε ότι οι καταναλωτές μας θα συνεχίσουν να προμηθεύονται προηγμένα προϊόντα, άριστης ποιότητας, στη σωστή ποσότητακαι σε ανταγωνιστική τιμή.»