ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσαυγίτες πέταξαν εθνικιστικά φυλλάδια στη Μεσογείων, την στιγμή που περνούσε η πομπή με τον Ερντογάν

Την στιγμή που η πομπή με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν περνούσε από την Μεσογείων, χρυσαυγίτες βγήκαν στο μπαλκόνι των γραφείων τους και πέταξαν φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο.

 

 

Γύρω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται στην οδό Μεσογείων στο ύψος του υπουργείου Δικαιοσύνης, από νωρίς το πρωί βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ για να αποτρέψουν οποιοδήποτε απρόοπτο, καθώς βρίσκονται πάνω στην διαδρομή που θα ακολουθούσε ο Ερντογάν. Τελικά, την στιγμή που ο Τούρκος Πρόεδρος περνούσε από τη Μεσογείων (από το απέναντι ρεύμα) ομάδα Χρυσαυγιτών βγήκε στο μπαλκόνι και πέταξε φυλλάδια στα οποία μεταξύ άλλων αναγράφονταν “Ήρθε η ώρα να φωνάξεις” και “Πιστεύω, ψηφίζω Χρυσή Αυγή”. Η “βροχή” από τα φυλλάδια έφθασε μέχρι και την πομπή του Προέδρου Ερντογάν, που βέβαια πέρασε με μεγάλη ταχύτητα.

Στην οδό Μεσογείων βγήκαν για να δουν από κοντά την πομπή του Ερντογάν και αρκετοί εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες που βρίσκονται στην περιοχή. Πάνω από την πομπή πετούσε συνεχώς ελικόπτερο της αστυνομίας σε χαμηλό ύψος.

Η οδός Μεσογείων αλλά και οι γύρω δρόμοι παρέμειναν κλειστοί αρκετή ώρα πριν περάσει η πομπή, ενώ αστυνομικοί βρίσκονταν σχεδόν σε κάθε στενό της διαδρομής, ελέγχοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τους περαστικούς.