ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι την Τετάρτη η απόφαση του ΣτΕ για τους πλειστηριασμούς

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα εκδοθεί η απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας επί της αιτήσεως της συμβολαιογράφου Λαυρίου Ελένης Καραγεωργοπούλου.
Η εν λόγω συμβολαιογράφος ζητεί να ανασταλεί η απόφαση της τελευταίας επαναληπτικής γενικής συνέλευσης (27.11.2017) του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με την οποία ανεστάλη η προηγούμενη με την οποία είχε αποφασιστεί η αποχή των συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017.
Η αίτηση αναστολής θα συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών και η απόφαση θα εκδοθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη, που έχει προγραμματισμένους νέους πλειστηριασμούς.
Παράλληλα, ο κ. Σακελλαρίου προσδιόρισε στην Ολομέλεια του ΣτΕ την δικάσιμο της κυρίας αίτησης που έχει καταθέσει η εν λόγω συμβολαιογράφος μέσω των δικηγόρων της Ζωής Κωνσταντοπούλου και Κωνσταντίνου Ζηκογιάννη.
Με την κυρία αίτησή της η επίμαχη συμβολαιογράφος ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η ίδια απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης (27.11.2017).
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου όρισε τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Μακρή εισηγητή στην αίτηση αναστολής της κυρίας Καραγεωργοπούλου, ενώ προσδιόρισε την 5η Οκτωβρίου 2018 ημερομηνία εκδικάσεως της κυρία αίτησης-προσφυγής της.

πηγή: protothema.gr