ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες για την επίσκεψη Ερντογάν -Εβλαψε τα εθνικά συμφέροντα

Μεγάλες ευθύνες καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Γιάννης Μανιάτης για το πώς προετοιμάστηκε η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει ότι δεν διασφαλίστηκαν στοιχειώδεις διπλωματικοί κανόνες και τονίζει ότι η επίσκεψη έβλαψε ανεπίτρεπτα τα εθνικά συμφέροντα «μέχρι του σημείου ο Ερντογάν να ισχυρίζεται ότι έχουν τέσσερις βουλευτές στην ελληνική Βουλή».

Ακόμη, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ, δήλωσε ότι μετά την κατάρρευση του μύθου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για κατάργηση των μνημονίων τώρα καταρρέει και η έξοδος από αυτά και η επιτροπεία της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας δεν θα μείνει στην ιστορία του τόπου επειδή έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Αντίθετα, θα μείνει ως εκείνος που της φόρτωσε άλλα δύο αχρείαστα κι επιπλέον διαλαλούσε την πολιτική απάτη ότι δήθεν θα τα καταργούσε όλα. Ο πρώτος μύθος για κατάργηση των μνημονίων, κατέρρευσε με πάταγο. Ο δεύτερος μύθος, για έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, στην πραγματικότητα θα συνοδεύσει την έξοδο του ΣΥΡΙΖΑ από την διακυβέρνηση της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με τη συμφωνία πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ τονίζει ότι θα έχουν μεγάλο κόστος και ανεπανόρθωτη ζημιά για την παραγωγική βάση της χώρας ενώ η πρόταση για «μικρή ΔΕΗ» ήταν ηπιότερη και συμφέρουσα.