ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η Τουρκία άρπαξε την ευκαιρία, ο Ερντογάν

Παρά το κλίμα που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση για την επίσκεψη Ερντογάν, η Τουρκία άρπαξε την ευκαιρία και έθεσε το συνολικό πλαίσιο των τουρκικών διεκδικήσεων, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το πρόσφατο ταξίδι του προέδρου της Τουρκίας στη χώρα μας δεν μπορούμε να το δούμε ξεκομμένο από τους ανταγωνισμούς που μεγαλώνουν ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, εμπορευμάτων για τον γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής, των αγορών», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρική Επιτροπής του ΚΚΕ, σε ομιλία του σε συγκέντρωση στη Θήβα.

Όπως είπε «γραμμή της κυβέρνησης αλλά και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι η γραμμή της δήθεν “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” που σημαίνει αναβάθμιση μόνο των κινδύνων και των εμπλοκών σε πολέμους».

«Τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι τα μνημόνια τελειώνουν, αποκαλύπτονται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σερβίρει μαζί με τα γνωστά κοράκια του ΔΝΤ και της ΕΕ το πακέτο μέτρων της τρίτης αξιολόγησης», σημείωσε ακόμη.

«Πώς γίνεται τα μνημόνια τελειώνουν και η επίθεση στο Ασφαλιστικό να κλιμακώνεται με νέες περικοπές που φτάνουν πάνω από 2 δις ευρώ από το ‘19, με νέες μειώσεις στις συντάξεις, με οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, με τσεκούρι στις νέες συντάξεις – επιδόματα φτώχειας; Πώς γίνεται “το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται το ‘18”, όταν η μεγάλη μάζα θα πληρώσει περισσότερο ΕΝΦΙΑ είτε επειδή θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια των αγροτών, είτε επειδή θα υπολογίζεται σε οικογενειακή βάση; Όταν η διενέργεια των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας με τη νέα χρονιά θα πάρουν τη μορφή καταιγίδας;», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι αδίστακτη. Έχει αναλάβει και υλοποιεί βήμα το βήμα την αποστολή που έχει αναλάβει για λογαριασμό του κεφαλαίου. Με την πρώτη αξιολόγηση έβαλε την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Με τη δεύτερη φόρτωσε μέτρα για μετά το ‘19 και ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 με ένα 4ο μνημόνιο. Και με την τρίτη αξιολόγηση, μαζί με όλα τα υπόλοιπα αντιλαϊκά, βάζει στο στόχαστρο το πιο ιερό δικαίωμα της εργατικής τάξης, αυτό της απεργίας».

Πηγή: ΑΠΕ