ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν θα αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα απο την Συρία

Την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Συρία, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος  Βλαντιμίρ Πούτιν, από την ρώσικη στρατιωτική βάση της Λαττάκειας. Ο Πούτιν επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά την περιοχή της Συρίας, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σύρο πρόεδρο, Άσαντ.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, «Έλαβα μια απόφαση, ένα σημαντικό μέρος των ρωσικών στρατευμάτων από την Συρία επιστρέφει στην πατρίδα Ρωσία. Έχω δώσει εντολή στον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του στρατού να ξεκινήσουν την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων προς τα σημεία μόνιμης παραμονής τους», απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιωτικούς και συνέχισε «Μέσα σε δύο χρόνια, οι Ρώσοι και οι Σύροι στρατιωτικοί νίκησαν την πιο πολυπληθή στρατιωτική ομάδα τρομοκρατών».

Εκτός των άλλων, ο Πούτιν είπε ότι θα διατηρήσει την αεροπορική βάση Hmeymim στην Λαττάκεια, καθώς και την ναυτική βάση στο Ταρτούς.

Τέλος, ο Ρώσος πρόεδρος θα βρίσκεται στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες όπου θα συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογο του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις εξελίξεις στην Συρία και την Ιερουσαλήμ.