ΔΙΕΘΝΗ

Για έναν στους δύο ανθρώπους υπάρχει εξωγήινη ζωή

Σίγουροι ότι υπάρχει ζωή και σε άλλους πλανήτες εμφανίζονται ο ένας στους δύο ανθρώπους, με βάση το αποτέλεσμα παγκόσμιας έρευνας.

Το δείγμα της έρευνας της εταιρείας Glocalities ήταν μεγάλο, καθώς για το ζήτημα ερωτήθηκαν 26.000 άτομα από 24 χώρες.

Ειδικότερα, το 61% των ανθρώπων πιστεύει ότι υπάρχει κάποια μορφή ζωής σε άλλους πλανήτες, το 17% το απορρίπτει και το 22% υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει.
Παράλληλα, το 47% των ανθρώπων πιστεύουν στην ύπαρξη έξυπνου εξωγήινου πολιτισμού στο σύμπαν, 26% το απορρίπτει και το 28% δεν γνωρίζει.
Το 25% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η πρώτη μορφή ζωής στη γη έφθασε από άλλο πλανήτη του σύμπαντος, το 39% δεν το πιστεύει, ενώ το 36% υποστηρίζει ότι δεν  γνωρίζει.

Την ίδια ώρα, από το 47% των ανθρώπων που πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινου πολιτισμού, το 60% πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους, το 21% υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται η αναζήτηση επαφής και το 19% δεν γνωρίζει.

Το προφίλ όσων πιστεύουν στον εξωγήινο πολιτισμό

Πάντως, οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν στην εξωγήινη ζωή. Οι άνθρωποι αυτοί ενδιαφέρονται έντονα για την επιστήμη και έχουν πίστη στην τεχνολογική πρόοδο. Είναι ανοιχτοί, ανεκτικοί, και έχουν ελεύθερο πνεύμα. Επίσης, έχουν ολιστική σκέψη και θεωρούν ότι όλα τα πράγματα και τα φαινόμενα βρίσκονται σε διασύνδεση. Μάλιστα, πιστεύουν ότι τα όνειρα και η φαντασία δημιουργεί την πραγματικότητα που ζούμε, ενώ ενδιαφέρονται για την πολιτική και την διαφάνεια στην πολιτική.

Ο διευθυντής ερευνών της Glocalities, Μάρτιζν Λάμπερτ υποστηρίζει ότι όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει εξωγήινος πολιτισμός “έχουν πάθος για την επιστήμη, τις τέχνες, τη ζωή στο διάστημα”, και τους χαρακτήρισε “Homo Universalis”.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, είπε ότι “οι Ρώσοι, οι Μεξικάνοι και οι Κινέζοι είναι πιο πιθανόν να πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών απ' ότι οι Αμερικανοί. Οι Ολλανδοί, οι Τούρκοι και όσοι προέρχονται από την Ινδονησία είναι το λιγότερο πιθανόν να πιστεύουν αυτό το σενάριο”.

dete.gr