ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση στις αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα;

Εντείνεται τις τελευταίες ώρες η φημολογία ότι οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν παράταση χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Έτσι, όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση, να αλλάξουν ή και να διορθώσουν κάτι κάλο θα είναι να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή (σ.σ. σήμερα τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία υποβολής).

Πάντως, η πληρωμή του Κοινωνικού Μερίσματος αναμένεται να γίνει στις 15 Δεκεμβρίου ανεξάρτητα από το εάν δοθεί παράταση ή όχι.

Η πιθανότητα να δοθεί παράταση είναι βάσιμη, καθώς αφενός έχει «καταντήσει» πάγια τακτική του Υπουργείου Οικονομικών και αφετέρου προέκυψε από το μεγάλο αριθμό αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις σε αναμονή είναι 585.000.

Από αυτές όλα δείχνουν πως είναι βέβαιο ότι θα εγκριθούν μόλις 57.000 αιτήσεις. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες πρέπει να υποστούν σημαντικές διορθώσεις για να μπορέσουν οι αιτούντες να πάρουν τα χρήματα.

Ο όγκος των λαθών ή των ελλιπών στοιχείων είναι μεγάλος. Έτσι αργά τη νύχτα διέρρευσε η πληροφορία ότι θα δοθεί παράταση για να μπορέσουν όσοι έχουν αλλαγές να τις κάνουν αλλά ταυτόχρονα να λειτουργήσει και το σύστημα κανονικά.

Έτσι η εφαρμογή αναμένεται να κλείσει σήμερα τα μεσάνυχτα, όπως είχε υπολογιστεί.

Τη Δευτέρα ωστόσο η εφαρμογή θα ανοίξει και πάλι για να μπορέσουν όσοι έχουν εκκρεμείς αιτήσεις να κάνουν διορθώσεις ή να συμπληρώσουν στοιχεία.

Ταυτόχρονα, εξάλλου υπάρχει η σκέψη να γίνει και μια χρονική επέκταση για τις μονογονεϊκές οικογένειες.