ΔΙΕΘΝΗ

Στον… πάγο η δυτική Ευρώπη – Ακυρώσεις πτήσεων και ταλαιπωρία

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση, προβλήματα στις μετακινήσεις και κλείσιμο πολλών σχολείων είναι τα αποτελέσματα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους που σαρώνουν τις τελευταίες μέρες τη δυτική Ευρώπη.

την Ολλανδία περισσότερες από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Άμστερνταμ – Σίπχολ, ενώ στο αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν, το δεύτερο μεγαλύτερο της Ολλανδίας, ο διάδρομος προσγείωσης έκλεισε και πολλές πτήσεις κατευθύνθηκαν σε άλλες πόλεις. 

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας (KNMI) έθεσε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, ιδίως στο κεντρικό και νότιο τμήμα. Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 15 εκατοστά στην περιοχή μεταξύ της Ζηλανδίας (νοτιοδυτικά) και του Οφεράισελ (βορειοανατολικά), κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.
Προβλήματα υπήρξαν και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου δρομολόγια ακυρώθηκαν και σημειώθηκαν καθυστερήσεις ιδίως στην εταιρεία λεωφορείων Arriva. 
Την ίδια ώρα, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί στις Βρυξέλλες μεταξύ του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ακυρώθηκε.