ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παίζεις τη «Μονόπολη» λάθος σε όλη σου τη ζωή!

Αν αναφέρω το όνομα "επιτραπέζιο παιχνίδι" ποιος τίτλος σας έρχεται πρώτος στο μυαλό; Χωρίς αμφιβολία, στα πρώτα πέντε που θα ακουστούν ανήκει η Μονόπολη. Πριν από λίγες ημέρες, συζητήθηκε όσο τίποτα άλλο μια μικρή, μικρή λεπτομέρεια στις οδηγίες του παιχνιδιού που μάλλον αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που έπαιζε κανείς το επιτραπέζιο.
Έρχεται η σειρά σας να παίξετε και ρίχνεται το ζάρι. Το πιόνι σας πέφτει σε μια ιδιοκτησία που δεν ανήκει σε κανέναν. Τι κάνετε; Αν επιθυμείτε να την αγοράσετε, ο κόσμος της Μονόπολη μένει όπως τον γνωρίζαμε πάντα. Από την άλλη, όταν δεν έχετε χρήματα ή διάθεση για αγορά το πράγμα περιπλέκεται. Η τράπεζα οφείλει να βγάλει την ιδιοκτησία σε πλειστηριασμό και οι υπόλοιποι παίκτες μπορούν να ποντάρουν προκειμένου να την αποκτήσουν.
Δείτε στη φωτό που ακολουθεί:

 

Η τήρηση του κανόνα αυτή αλλάζει πολύ τα δεδομένα. Αρχικά, όλοι εκείνοι οι ατέρμονοι γύροι στο ταμπλό με την αγωνία να "πέσει" ο παίκτης στην ιδιοκτησία που θα συμπληρώσει το σετ ώστε να μπορεί να χτίσει λαμβάνουν τέλος. Επίσης, με αυτό τον τρόπο ο χρόνος διάρκειας κάθε παιχνιδιού φαίνεται να μειώνεται δραματικά. Το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και στα χρήματα κάθε παίκτη, που μπορεί να πληρώσει κάθε ιδιοκτησία διπλή και τριπλή.
Ο άγνωστος κανόνας, είναι τόσο παραγνωρισμένος που ο Βρετανός μπλόγκερ Τζόνι Νέξους ξεκίνησε το 2013 εκστρατεία στο διαδίκτυο με τίτλο "Καμπάνια για την αληθινή Μονόπολη". "Ο κανόνας αυτός κάνει το παιχνίδι πολύ πιο ενδιαφέρον, αυξάνοντας την αλληλεπίδραση των παικτών" σχολίαζε ο ίδιος τότε στη Daily Mail. "Απαιτεί υψηλότερες διεξιότητες, αφού πλέον αφορά στην ικανότητά σου να ξεγελάς, να μπλοφάρεις και να διαχειρίζεσαι τους άλλους παίκτες" συμπληρώνει.

news247.gr