ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο παραγωγός του Surviror άλλαξε γνώμη στον Ερντογάν και πήγε στον ΣΚΑΪ»: Τι αποκάλυψε ο Κοτζιάς

Στο παρασκήνιο της περίφημης τηλεοπτικής συνέντευξης που προηγήθηκε της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ξεσήκωσε σάλο λόγω των αναφορών στην Συνθήκη της Λωζάνης, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην Βουλή.

Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών, υπήρξε συμφωνία με τον κ. Ερντογάν να δώσει συνέντευξη στο ΑΠΕ "πήγε τελικά στον ΣΚΑΪ γιατί τον μετέπεισε ο Διευθυντής Ενημέρωσης που έχει. Πρόκειται  για τον Τούρκο παραγωγό του Survivor. Εκεί άλλαξε η συμφωνία που είχαμε κάνει, το είπε και ο ίδιος ο Ερντογάν στην Θράκη".

Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε πως στην τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Ερντογάν στον ΣΚΑΪ, δεν έβαλε αυτός το θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης, αλλά ρωτήθηκε επίμονα και πολλές φορές γι αυτό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό έγινε λόγω προσυνεννόησης με τον Τούρκο παραγωγό.

Ο ΥΠΕΞ επιτέθηκε με οξύτητα στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα" κρατώντας στο χέρι του το πρωτοσέλιδό της που έγραφε "Φιάσκο" για την επίσκεψη Ερντογάν ενώ είπε πως "ο Κωνσταντίνος πρώτη φορά είναι τόσο θυμωμένος για να ξέρουμε από πού έρχεται η ‘γραμμή’", ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε πάλι για την συγκεκριμένη εφημερίδα ‘αυτός που οργάνωσε το πραξικόπημα’ χωρίς να πει κάτι περισσότερο.

Υπερασπίστηκε την πρόσκληση Ερντογάν στην Αθήνα, ενώ ανέφερε ότι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη.

Στην καλή αυτή προετοιμασία είπε, οφείλεται ότι στη Θράκη δεν έγιναν μεγάλες συγκεντρώσεις με 300.000 που ήρθαν κι από Τουρκία "τότε που έδωσε 4 συνεντεύξεις εκτός συμφωνίας, ήταν τότε το 2004 που κάποιοι μα εγκαλούν σήμερα εμάς, ότι δεν προετοιμάσαμε σωστά".

"Σημασία έχει η μικρή μεν, αλλά μετατόπιση δε του Ερντογάν από τότε που ήρθε μέχρι τότε που έφυγε από την Αθήνα, κι αυτό δεν έγινε μόνο του" πρόσθεσε.