ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρόκειται περί εντολής;» δήλωσε ο Λοβέρδος για την εκλογή μουφτή

Το ερώτημα αν πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης για την εκλογή μουφτή στη Θράκη υπάρχει και σχετική… εντολή διατυπώνει σε δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνοντας πως οι σχετικές εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας συνδέονται είτε το θέλει είτε όχι με την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν και τις αξιώσεις που διατύπωσε για τη Θράκη ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε επίσης ότι η απόφαση αυτή ουσιαστικά τορπιλίζει την συνεννόηση των κομμάτων για τα ζητήματα που αφορούν στην μουσουλμανική μειονότητα.

Αναλυτικά στη δήλωση του ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει:
«Από δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συνέντευξη του υπουργού Παιδείας στο κανάλι της Βουλής προκύπτει η πρόθεση του Υπουργείου να αλλάξει τον τρόπο ανάδειξης των Μουφτήδων στην Θράκη.

Ο Υπουργός, αν τα ανωτέρω αληθεύουν, διέπραξε σοβαρό ατόπημα.

Πρώτον : διέρρηξε τις καλές σχέσεις που δημιούργησε μεταξύ όλων των κομμάτων η πρωτοβουλία του για την προαιρετική σαρία, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας (μας ενημέρωσε εγκαίρως).

Και δεύτερον: η όποια τέτοια πρωτοβουλία του αφενός συνδέεται, το θέλει ή δεν το θέλει, με την επίσκεψη Ερντογάν καθώς και με τις σχετικές επιθυμίες του κι αφετέρου μπορεί να αποδειχτεί και ιδιαιτέρως λανθασμένη και επιζήμια.

Πρόκειται περί εντολής;»