ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο επίδομα 650 ευρώ για εργαζόμενους στη Μάνδρα ανακοίνωσε η Αχτσιόγλου

Σειρά πρωτοβουλιών που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ενίσχυση των πληγέντων πολιτών από τις καταστροφικές πλημμύρες, παρουσίασε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της ομιλίας της στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής».

«Ανταποκρινόμαστε ήδη σε αιτήματα των δύο δήμων της περιοχής Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων για επιχορήγησή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο επεξεργάζεται μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, για κάθε εργαζόμενο, του οποίου η σύμβαση εργασίας ανεστάλη, λόγω της καταστροφής των επιχειρήσεων από τις πλημμύρες. «Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που μας το επιτρέπει» διευκρίνισε η ίδια. «Θα προχωρήσουμε, λοιπόν, σε μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, προς κάθε εργαζόμενο ο οποίος δεν μπορεί να δουλέψει, αυτήν τη στιγμή, διότι η επιχείρηση ανέστειλε τη δραστηριότητά της, λόγω της καταστροφής από τις πλημμύρες. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έχει ανακοινώσει ήδη συγκεκριμένες ρυθμίσεις διευκόλυνσης για τους πληγέντες» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, απάντησε και στην κριτική που άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης για το έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να χαρακτηρίσει το επίδομα που δίνουμε στους νέους, ηλικίας 18 έως 24 ετών, οι οποίοι είναι εκτός εργασίας- αυτό το έκτακτο επίδομα που συνιστά την απαρχή μίας καμπάνιας για την ενίσχυση της νεανικής εργασίας. Έσπευσε να χαρακτηρίσει αυτό το επίδομα φιλοδώρημα και λαϊκισμό. Η επιτομή του λαϊκισμού είναι το κόμμα που εκτόξευσε την ανεργία των νέων στο 60% να μιλά για λαϊκισμό, όταν δίνεται μία ενίσχυση στους νέους ανέργους. Είναι, όμως και τρομερά υποτιμητικό να χαρακτηρίζεις φιλοδώρημα μία οικονομική ενίσχυση που προορίζεται σε άνεργους».