ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στου Αγ. Αναργύρους: Γιατί ξεκλήρισε την οικογένειά του ο αστυνομικός – Φρίκη από τις μαρτυρίες και τις λεπτομέρειες

Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους, όπου ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε μέλη της οικογένειας του και ύστερα αυτοκτόνησε, πιθανότατα – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βάσει μαρτυριών και των πρώτων στοιχείων – για κληρονομικές διαφορές.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο και δολοφονήσε (μέσα στο πατρικό της γυναίκας του), την σύζυγο του – ιατρό ρευματολόγο, που υπηρετούσε σε δημόσιο νοσοκομείο – , την πεθερά του και το παιδί του ένα αγγελούδι μόλις 4 ετών (!) και στην συνέχεια έδωσε τέλος στην ζωή του.

Ανατριχίλα, σύμφωνα με τον ANT1, προκαλούν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν πρώτοι τις σορούς κι εκείνων που μπήκαν απο τους πρώτους στο σπίτι της τραγωδίας και αντίκρισαν το φρικτό θέαμα.

Ο δράστης ήταν εν ενεργεία αστυνομικός, ηλικίας περίπου 45 χρόνων, Αρχιφύλακας στον βαθμό με καταγωγή απο την Αιτωλοακαρνανία, ο οποίος ήταν τοποθετημένος στην Βουλή, είχε υπηρετήσει στην ένστολη φρουρά του Μαξίμου και τα τελευταία χρόνια είχε αποσπαστεί στην φρουρά του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με συναδέλφους του, τις τελευταίες ημέρες εργαζόταν κανονικά και μάλιστα είχε συνοδεύσει το Σαββατοκύριακο τον Κώστα Σημίτη στα Ιωάννινα (σημ: ο πρώην Πρωθιυπουργός συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση για την Ευρώπη), απο όπου επέστρεψε λίγες ώρες πριν απο το μακελειόανείπωτη τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στην γειτονιά του αστυνομικού, αλλά και στα μέλη της οικογένειας του, που θρηνούν την απώλεια των δικών τους ανθρώπων.

Η λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το ανατριχιαστικό έγκλημα προκαλούν ρίγος καθώς ο 47χρονος αστυνομικόςφέρεται να εκτέλεσε την άτυχη σύζυγό του από απόσταση αναπνοής μέσα στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Τους πυροβολισμούς άκουσε η μητέρα τα γυναίκας η οποία ανέβηκε για να δει τι συνέβη και βρέθηκε ενώπιων της σορού της κόρης της. Την ώρα που επιχείρησε να φύγει για να καλέσει βοήθεια, ο 47χρονο πυροβόλησε προς το μέρος της αστοχώντας την πρώτη φορά, ωστόσο πυροβόλησε ξανά καταφέρνοντας τελικά να την χτυπήσει .

Οι λεπτομέρειες σοκάρουν

Ο 47χρονος σε κατάσταση αμόκ, σύμφωνα με το newpost.gr πήγε στην κρεβατοκάμαρα όπου κοιμόταν το 3,5χρονων κοριτσάκι του και το εκτέλεσε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Στη συνέχεια γονάτισε δίπλα του βάζοντας το εννιάρι υπηρεσιακό πιστόλι κάτω από τον λαιμό και βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία ήταν το συνεχές αίτημα του 47χρονου να φύγει η πεθερά του από τον 1ο όροφο που διέμενε προκείμενου να γίνει το ιατρείο της γυναίκας του. Η στάση του αστυνομικού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της συζύγου του η οποία του ζήτησε να χωρίσουν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο 47χρονος δεν αυτοκτόνησε αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του, αφού ο θάνατος του φαίνεται να περιήλθε μία ώρα αργότερα.

 Το αιματηρό περιστατικό εικάζεται ότι σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Ευρυπίδου και Αγίας Παρασκευής στους Αγίους Αναργύρους.