ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρέχουν και δεν φτάνουν! Άρον άρον σε ιδιώτες η μελέτη για τις νέες αντικειμενικές!

Αγώνα δρόμου για την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών μέχρι τον Μάρτιο προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή με την τρόικα, ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών.

Η προσπάθεια η αλλαγή να γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έπεσε στο κενό και πλέον την δουλειά αναλαμβάνουν ανεξάρτητοι εκτιμητές και θα πρέπει άμεσα να εξισώσουν τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι, αυτό που δεν έγινε την τελευταία δεκαετία θα πρέπει να γίνει από τους εκτιμητές μέσα σε ένα διάστημα 20 ημερών.

Το χρονικό αυτό περιθώριο δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους εκτιμητές ακινήτων, που θα επιλεγούν, για να ολοκληρώσουν το έργο τους από τη στιγμή που θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση διορισμού τους.

Οι εκτιμητές θα υποβάλουν την εισήγησή τους και την τιμή ζώνη στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΓΓΠΣ για το σύνολο των ζωνών των Δήμων ή Δημοτικών Ενοτήτων / Κοινοτήτων που θα τους ανατεθεί. Η αμοιβή τους θα ανέλθει σε 50 Ευρώ ανά ζώνη τιμών ακινήτων, με ανώτατο όριο τις 100 ζώνες. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε εκτιμητής θα μπορεί να λάβει για τη δουλειά που θα κάνει έως 5.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από πιστοποιημένους εκτιμητές, εγγεγραμμένους στο Μητρώο πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων που δημοσιεύτηκε χθες στη Διαύγεια η καταβολή της αμοιβής τους πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση του έργου τους ενώ η παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών τους υπέχει θέση σύμβασης έργου και σε καμιά περίπτωση δεν υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας με το δημόσιο.