ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρώτη επιστολή «ανταρσίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ στο πολυνομοσχέδιο!

Την διαφωνία της με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα οικογενειακά επιδόματα  και «καταργούν» – όπως αναφέρει – τα πολυτεκνικά και τριτεκνικά βοηθήματα εκφράζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που κοινοποιεί και προς την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω» αναφέρει στην αρχή της επιστολή της η Γεωργία Γεννιά για να προσθέσει  πως «παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (250 εκατ. ευρώ) συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ».  

«Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη» αναφέρει καλώντας τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το ζήτημα και να άρει την αδικία.