ΔΙΕΘΝΗ

Τον βρήκαν σε «λίμνη» αίματος – Νεκρός ο ντετέκτιβ της υπόθεσης Μαντλίν

Νέο θρίλερ στην υπόθεση της Μαντλίν Μακκάν! Ο Κέβιν Χάλιγκεν, ένας από τους πρώτους ντέτεκτιβ που ασχολήθηκαν με την εξαφάνιση του -τότε- τρίχρονου κοριτσιού, βρέθηκε νεκρός μέσα σε μία «λίμνη» αίματος, στο σπίτι του. Η Μαντλίν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007, σε ηλικία 3 ετών στην Πορτογαλία, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της στην Praia da Luz.

Ο Χάλιγκεν προσλήφθηκε από τους γονείς του κοριτσιού έναν χρόνο μετά την εξαφάνιση. Ωστόσο, η συνεργασία τους έληξε άδοξα, καθώς ο 56χρονος κατηγορήθηκε ότιεκμεταλλευόταν την χρηματοδότηση για να ζει πλουσιοπάροχα και όχι για τις ανάγκες της έρευνας. Σύμφωνα με τους ΜακΚανς, έλαβε 300.000 λίρες πριν από τη λήξη της σύμβασής του.

Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του μυστηριώδη θανάτου του Χάλιγκεν. Όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας, το σπίτι του ήταν γεμάτο αίματα.

Νέα χρηματοδότηση

Τον Νοέμβριο του 2017 έγινε γνωστό πως -χάρη στο πρόσωπο «κλειδί»- εξασφαλίστηκε νέα χρηματοδότηση 154.000 λιρών, που δίνει παράταση στις έρευνες μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, η «γυναίκα με τα μωβ» φέρεται να είναι βουλγαρικής καταγωγής και να ζούσε με τον σύζυγός της στην Praia da Luz. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο σύζυγος της έχει φύγει πλέον από τη ζωή και ήταν Γερμανός.

Επιπλέον, εκτιμάται πως η «γυναίκα με τα μωβ» δεν ζει πλέον στην Praia da Luz, με αποτέλεσμα οι έρευνες να γίνονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης για τον εντοπισμό της.

Η αποκάλυψη

Τον Μάιο του 2017, όταν και συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακκάν, πηγή της αστυνομίας αποκάλυψε πως βασική ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης του κοριτσιού είναι μια γυναίκα, που βρισκόταν κοντά στο τουριστικό θέρετρο, αλλά πλέον δεν ζει στην Πορτογαλία.

Όπως είχε πει, αυτή η γυναίκα «είναι κλειδί για την υπόθεση», προσθέτοντας πως «ύστερα από μήνες ασταμάτητης δουλειάς και ερευνών, η αστυνομία θα είναι σύντομα σε θέση να δώσει απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα. Οι αστυνομικοί ελπίζουν πως αυτή η γυναίκα μπορεί να οδηγήσει σε μία σύλληψη».

Η μαρτυρία για την «γυναίκα με τα μωβ»

Η μάρτυρας Jeny Murat υποστήριξε πως αυτή η γυναίκα της τράβηξε την προσοχή, καθώς είχε “περίεργη συμπεριφορά” και κοιτούσε επίμονα το διαμέρισμα, όπου ζούσε η μικτή Μαντλίν με την οικογένεια της. Η Murat είχε πάει για ψώνια και επέστρεφε στο σπίτι της, όταν είδε τη γυναίκα να στέκεται δίπλα από έναν φανοστάτη.
“Ήταν σούρουπο και είδα μια γυναίκα να στέκεται στη γωνία του δρόμου και να κοιτάζει επίμονα. Δεν την γνώριζα, αλλά μου τράβηξε την προσοχή γιατί φορούσε μοβ ρούχα και επίσης γιατί είναι ασυνήθιστο για οποιονδήποτε – και κυρίως για μια γυναίκα- να στέκεται μόνη στο δρόμο του τουριστικού θέρετρου και απλώς να κοιτάζει το κτίριο. Την επόμενη ημέρα, ακούσαμε ότι ένα μικρό κορίτσι χάθηκε και στη συνέχεια είπα στους αστυνομικούς για τη γυναίκα που είχα δει. Ήταν περίεργο να στέκεται εκεί μια γυναίκα μόνη της. Δεν την αναγνώρισα και δεν έχω κανένα στοιχείο για την ταυτότητά της αλλά φαίνεται λίγο ύποπτη. Αν αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση, ελπίζω η αστυνομία να την βρει, όπου κι αν βρίσκεται».

Πηγή: The Sun