ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν παίρνει λέξη πίσω ο Ζουράρις! Το τηλεφώνημα του Καμμένου, η έδρα και το μπλουζάκι! (BINTEO)

«Αριστοφανικό αριστούργημα» χαρακτήρισε το γηπεδικό σύνθημα που χρησιμοποίησε στην επίμαχη συνέντευξη η οποία τον οδήγησε τελικά στην παραίτηση ο Κώστας Ζουράρις ενώ απάντησε με γρίφο στο τι θα γίνει με τη βουλευτική του έδρα. 

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπέβαλε την παραίτησή του γιατί «είναι ευγενής» και γιατί «δεν είναι όλοι Ζουράριδες», ενώ αποκάλυψε ότι διατηρεί την βουλευτική του έδρα, η οποία είναι προσωπική όπως είπε, αλλά ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα παραμείνει μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ή όχι.  

Την ίδια ώρα διέψευσε την πληροφορία πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ζήτησε την παραίτησή του και εξήγησε: «τον Ζουράρι δεν μπορείς να υποδείξεις παραίτηση. Εγώ έφευγα πάντοτε, έφυγα από το συνέδριο του ΚΚΕ Εσωτερικού το 1986, όταν είδα ότι υπάρχει απόκλιση ανάμεσά μας. Μου τηλεφώνησε ο Πάνος Καμμένος και μου λέει «φρόντισε να τα μαζέψεις κάπως». Λέω «πάρα πολύ απλό να τα μαζέψω. Παραιτούμαι».

Ο Κώστας Ζουράρις εμφανίστηκε στην εκπομπή φορώντας μπλουζάκι με το σύνθημα «έρχομαι από μακριά και πάω μακρύτερα», ενώ επέμεινε σε όσα έχει δηλώσει κατά την διάρκεια της θητείας του και τα οποία έχουν προκαλέσει σάλο, όπως οι δηλώσεις του για το «τι θα γίνει αν χάσουμε 18 νησιά» ή για τους μαθητές που «στις εκδρομές πηγαίνουν στα μπουρδέλα».