ΔΙΕΘΝΗ

Άνδρες μοντέλα κατηγορούν τον Τεστίνο για σεξουαλική παρενόχληση

Τη μεγαλύτερη περιπέτεια της καριέρας του περνά ο θρυλικός φωτογράφος Μάριο Τεστίνο καθώς άνδρες μοντέλα όπως και συνεργάτες του τον κατηγούν ότι τους παρεοχλούσε σεξουαλικά χρησιμοποιώντας την ισχύ του.

Η Vogue όπως και η Burberry διακόπτουν τη συνεργασία τους μαζί του.

Η ισχυρή γυναίκα της μόδας, το κεφάλι της Vogue, ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας με τον φωτογράφο των πιο επιτυχημένων εξωφύλλων της, σε μια άμεση αντίδραση μετά τις καταγγελίες. Επίσης, η εκδοτική Conde Nast, διακόπτει η συνεργασία και με τον επίσης διάσημο φωτογράφο της Μπρους Βέμπερ που επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ακολούθως, οι εκπρόσωποι της Burberry δήλωσαν πως δεν σχεδιάζουν να συνεργασστούν μελλοντικά με τον Τεστίνο.

Οι New York Times δημοσίευσαν καταγγελίες ανδρών μοντέλων που συνεργάστηκαν με τον διάσημο φωτογράφο αλλά και συνεργατών του, σύμφωνα με τις οποίες ο Τεστίνο τους παρενοχλούσε. Έχουν γίνει αναφορές για αγγίγματα, αυτοϊκανοποίηση, αλλά δεν έχει καταγγελθεί βιασμός.

Επίσης, όσον αφορά τον Μπρους Βέμπτερ, φέρεται να έβαζε τους άνδρες μοντέλα να κάνουν διάφορες «ασκήσεις» γυμνά, αγγίζοντάς τους ακόμη και στα γεννητικά τους όργανα.

Και οι δύο φωτογράφοι διαψεύδουν τις δεκάδες μαρτυρίες εναντίον τους.

«Και οι δύο τους είναι προσωπικοί μου φίλοι, που έχουν συνεισφέρει εξαιρετικά στην Vogue και σε άλλα περιοδικά της Condé Nast όλα αυτά τα χρόνια, ενώ και οι δύο ανούνται τις κατηγορίες αυτές. Πιστεύω πάρα πολύ στην αξία της μετάνοιας και της συγχώρεσης, όμως λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψιν μου τις κατηγορίες και εμείς στην Condé Nast αποφασίσαμε να αναβάλλουμε τις συνεργασίες μας με τους δύο αυτούς φωτογράφους για το προσεχές μέλλον», δήλωσε μεταξύ άλλων η Άννα Γουίντορ.