ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καμία πιθανότητα να τελειώσει την τετραετία ο κ. Τσίπρας»

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία της, προχώρησε ο συντονιστής της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Δεν δίνω καμία πιθανότητα να τελειώσει ο κ. Τσίπρας την τετραετία» σημείωσε χαρακτηριστικά, καθώς όπως λέει, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει «να οργανώσει την στρατηγική του και να την κλιμακώσει και κορυφώσει τον Αύγουστο του 2018, όταν θα πουλήσει στον ελληνικό λαό το ψεύτικο παραμύθι του τέλους των μνημονίων».

«Οι Έλληνες όμως ξέρουν ότι τα μνημόνια δυστυχώς δεν τελειώνουν με ευθύνη του κ. Τσίπρα, διότι ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Καμμένο έχουν υπογράψει το μνημόνιο, με το οποίο κόβονται μισθοί και συντάξεις το 2019, το 2020 μειώνεται το αφορολόγητο, την ίδια στιγμή που δεν έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας», εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Οι πάντες έχουν καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση γλύφει εκεί που έφτυνε», δήλωσε επίσης και σχολιάζοντας τη χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τόνισε πως «Αυτή η κυβέρνηση θα ψηφίσει ο,τιδήποτε της ζητηθεί. Η κυβέρνηση είναι ηθικά ασπόνδυλη, σε ένα είναι συνεπής: στο πάθος για την παραμονή της στην εξουσία».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κόβει από τις πολύτεκνες οικογένειες για να τα δώσει στους καζινάδες», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την στιγμή που κόβουν 50 εκ. ευρώ, τα χρήματα που έπαιρναν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες για τα παιδιά τους, κόβει η σημερινή κυβέρνηση από αυτούς για να τα δώσει  στους καζινάδες. Αυτό θα έπρεπε να κάνει τους 154 κυρίους και κυρίες που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, να είναι πολύ περισσότερο μαζεμένοι και να μην είναι τόσο χαρούμενοι για αυτό που έκαναν».

«Χάσαμε 3 χρόνια, χάσαμε την δυνατότητα ανάπτυξης 1 δισ. ευρώ, οι εργαζόμενοι έχασαν 2 μισθούς κατά μέσο όρο, οι συνταξιούχοι από του χρόνου θα χάσουν 3 μισθούς κατά μέσο όρο και καταφέραμε να στείλουμε και 500 χιλιάδες Έλληνες στο εξωτερικό γιατί δεν μπορούν να βρουν δουλειά εδώ» δήλωσε επίσης, ενώ σχολίασε και το ζήτημα Ζουράρι:

«Αυτή η κυβέρνηση είναι ηθικά και πολιτικά ασπόνδυλη. Δεν τους έφτανε ότι ο Ζουράρις είχε πει ότι δεν πειράζει αν χάσουμε 2-3 νησιά, μπορούμε να χάσουμε 2-3 νησιά. Έπρεπε να υβρίσει τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Άρη για να παραιτηθεί».

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε σε δηκτικό ύφος πως «πλέον στην εκλογική περιφέρεια του κ. Ντάισελμπλουμ ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, μόνο που στην χώρα μας δεν ψηφίζει ο κ. Ντάισελμπλουμ, ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες και αυτούς τους χάνει μαζικά. Η Ελλάδα τον Αύγουστο  του ’18 με τα χίλια ζόρια θα βρεθεί εκεί που ήταν τον Δεκέμβριο του ’14».

Τέλος για το ονοματολογικό των Σκοπίων, το κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου τόνισε πως «όταν κάποιος, για τα πιο σοβαρά μας θέματα όπως είναι το θέμα της συζήτησης με τα Σκόπια, το πρωί λέει δεν θα υπάρχει το όνομα «Μακεδονία», το μεσημέρι λέει δημοψήφισμα και το βράδυ αδειάζει ο ίδιος τον εαυτό του, για ποια σοβαρότητα να μιλάμε. Αυτή η κυβέρνηση στο εθνικό θέμα, αποδεδειγμένα δεν στέκεται πουθενά».

του Πάνου Ρασσιά
newpost.gr