ΔΙΕΘΝΗ

Τι έδειξε το τσεκ-απ του πλανητάρχη! Το φάρμακο που κανείς δεν ήξερε πως παίρνει!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πέρασε με άνεση μια εξέταση για την αποτίμηση των γνωστικών λειτουργιών του και γενικά χαίρει άκρας υγείας, αλλά θα ήταν καλό να χάσει από 4 ως 7 κιλά, τρώγοντας πιο υγιεινά και αθλούμενος περισσότερο, όπως ανακοίνωσε ο Ρόνι Τζάκσον, ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

Η διανοητική και ψυχική υγεία του Τραμπ και το κατά πόσον είναι σε θέση να ασκεί την εξουσία τέθηκαν υπό αμφισβήτηση μετά την κυκλοφορία βιβλίου του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ, που τον παρουσιάζει ως έναν άνθρωπο ασταθή, με παιδιάστικες αντιδράσεις.
Ο Τραμπ με ύψος 1,90 μ. έχει σωματικό  βάρος 108 κιλά. Η αρτηριακή του πίεση ήταν φυσιολογική, αλλά η χοληστερόλη του υψηλή.

Ο Τζάκσον είπε ότι θα αυξήσει την ημερήσια δόση του Crestor, ενός σκευάσματος για τη χοληστερόλη, που χορηγεί στον Αμερικανό πρόεδρο και ότι θα ζητήσει να δουλέψει στην κουζίνα του Λευκού Οίκου ένας διατροφολόγος ειδικά για τον Τραμπ. Ο γιατρός είπε επίσης ότι σχεδιάζει ένα πρόγραμμα καθημερινής άθλησης για τον πρόεδρο που θα περιλαμβάνει ποδήλατο.
Παράλληλα σημείωσε πως ο πρόεδρος δεν κοιμάται πολύ κατά «μέσο όρο»: «4 ή 5 ώρες κάθε βράδυ». 

Παράλληλα αποκάλυψε πως ο  Τραμπ παίρνει φάρμακα κατά της τριχόπτωσης και μια πολυβιταμίνη.