ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο Πυθία: Συμπληρωματική έρευνα για την εμπλοκή του Καρχιμάκη και 2 υπαλλήλων της ΕΥΠ

Συμπληρωματική έρευνα ζήτησε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα του για την εμπλοκή του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη και δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ στη δικογραφία που αφορά το σχέδιο Πυθία (σχέδιο απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του Κ. Καραμανλή) και τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Το Συμβούλιο Εφετών εξαφάνισε το 3269/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αφού δέχθηκε την έφεση ενός εκ των κατηγορουμένων και ζητώντας από τον ανακριτή να θέσει ερώτημα στην ΕΥΠ, εάν τα έγγραφα που εμπεριέχονται στη δικογραφία και έφθασαν στην κατοχή του Μιχάλη Καρχιμάκη είναι απόρρητα ή όχι.

Μετά από αυτήν την ενέργεια, η παραπομπή σε δίκη των 3 κατηγορουμένων αλλά και του Ελληνοαμερικανού William Basil "παγώνει" έως την έκδοση νεώτερου βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Μ. Καρχιμάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απόρρητων μυστικών της πολιτείας ενώ για φυσική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα κατηγορούνται δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη ο καταζητούμενος Ελληνοαμερικανός πράκτορας William Basil για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας, ο πρώην υπουργός και οι δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.

 

iefimerida.gr