ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπέμπεται πρώην δήμαρχος και η γυναίκα του για «ξέπλυμα»!

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης για παράνομο πλουτισμό. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί για "νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες", μαζί με τη σύζυγό του η οποία κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα. Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι απέκρυψαν εισοδήματα που ανέρχονται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ από τις δηλώσεις "Πόθεν Έσχες" που έπρεπε να υποβάλουν.
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς, από 1/1/1999 έως 5/2/2010 που παραιτήθηκε πριν τη λήξη της θητείας του, ήταν υποχρεωμένος να υποβάλει δηλώσεις "Πόθεν Έσχες" στην Επιτροπή Ελέγχου για το χρονικό διάστημα που κατείχε τη θέση του δημάρχου καθώς και άλλα τρία έτη μετά τη λήξη της θητείας του. 
Ύστερα από καταγγελίες στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που διαβιβάστηκαν στη Μονάδα Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από οικονομικούς επιθεωρητές και αποκαλύφθηκε "άνοιγμα" 2,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Επιχείρησης Τελετών και Αρωγής του δήμου Καλαμαριάς αλλά και σε άλλες δημοτικές επιχειρήσεις.

Από το 2002, που, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, διαπιστώθηκε σωρεία περιπτώσεων κακοδιαχείρισης, διατάχθηκε άρση απορρήτου λογαριασμών, σε τέσσερις τράπεζες που διατηρούσε ο δήμαρχος από κοινού με τη σύζυγό του. Εκεί εντοπίστηκε χρηματικό ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ που δεν δικαιολογούνταν από τα νόμιμα εισοδήματα τους, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

voria.gr