ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Yπάρχει κίνδυνος να μειωθεί το αφορολόγητο από το 2019

Στην "προειδοποίηση" ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μειωθεί το αφορολόγητο από το 2019 και όχι από το 2020, όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές κι έχει εγκριθεί απο την κυβερνητική πλειοψηφία, προέβη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Οικονομικών φέρεται να είπε "έΈχουμε δύο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο το '19. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς. Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα". 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε "έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς. Η βασική θέση της Αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, οποίος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματά τους. Όταν υπάρχει κρίση πρέπει να πάρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί».

Eν τω μεταξύ, η ομάδα των "53+", στην οποία μετέχει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατέθεσε νέο κείμενο-"παρέμβαση" στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.