Sports

Μάικλ Φελπς: Είχα κατάθλιψη, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω

Πίσω από το χαμογελαστό του πρόσωπο και τη λάμψη του 23 χρυσών μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μάικλ Φελπς έκρυβε καλά τα προβλήματά του. Ο κορυφαίος κολυμβητής όλων των εποχών αποκάλυψε σε συνέδριο ψυχικής υγείας στο Σικάγο πως έπασχε από κατάθλιψη και μάλιστα είχε αυτοκτονικές τάσεις.

«Μετά από κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων έπεφτα σε βαριάς μορφής κατάθλιψη. Μετά τους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 (σ.σ. όπου κατέκτησε τέσσερα χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια) ήμουν σπίτι μου χωρίς φαγητό ή ύπνο για τέσσερις μέρες. Δεν ήθελα να επιστρέψω στην κολύμβηση, δεν ήθελα να ζω. Σε αυτή την κατάσταση σκέφτεσαι ακόμη και την αυτοκτονία. Όλοι νομίζουν πως είμαστε αυτοί οι ανίκητοι άνθρωποι, αλλά κι εμείς ψάχνουμε βοήθεια», τόνισε ο Αμερικανός αθλητής.

Μάλιστα απέδωσε σε αυτές τις εσωτερικές του μάχες το γεγονός ότι φωτογραφήθηκε να κάνει χρήση μαριχουάνας, ενώ συνελήφθη δύο φορές να οδηγεί σε κατάσταση μέθης. «Ήταν μια προσπάθειά μου να γιατρευτώ και να ξεφύγω από αυτά που με κυνηγούσαν», ομολόγησε.

Όπως είπε ο Φελπς, δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι ψυχικές ασθένειες. «Είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν καθημερινά. Πιστεύω πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως είναι κάτι πραγματικό, μιλά γι’ αυτό και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξει».

Πηγή: sport-fm.gr