ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει ο έλληνας πιλότος που έζησε την κόλαση στην Καμπούλ – Με θεωρούσαν νεκρό!

Τις δραματικές στιγμές που έζησε το βράδυ του Σαββάτου όταν οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, περιγράφει ο πιλότος Βασίλης Βασιλείου που εκείνο το βράδυ διανυκτέρευε εκεί. 

Ο κ. Βασίλειου δεν ήταν ο μόνος Ελληνας που είχε καταλύσει στο εν λόγω ξενοδοχείο. Εκεί βρισκόταν ο επίσης πιλότος Μιχάλης Πουλικάκος, που επίσης είναι καλά στην υγεία του.

Ο Βασίλης Βασιλείου πραγματικά σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του, την καθαρή του σκέψη και τις έξυπνες κινήσεις του, ενώ, όπως αποκάλυψε  είχε θεωρηθεί νεκρός και αυτό γιατί είχαν κλείσει τα κινητά του τηλέφωνα.

Ο Έλληνας πιλότος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ανέφερε ότι όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, αμέσως έσβησε τα φώτα του δωματίου του. Ήταν στον 5ο όροφο, εκεί όπου κατέληξαν οι τρομοκράτες και σκότωσαν δεκάδες ενοίκους του ξενοδοχείου. 

«Είδα τους σεκιούριτι να τρέχουν προς το βουνό, περίπου 10 άτομα», λέει. Στη συνέχεια, περιγράφει πως ανενόχλητοι οι τρομοκράτες έφτασαν στο δωμάτιό του. Πρώτα, έσπασαν την πόρτα του διπλανού δωματίου, ώστε να μπορούν να παρατηρούν και να «χτυπάνε» στην πλατεία.  

Μετά όμως, μπήκαν στο δικό του δωμάτιο. Εκείνος όμως είχε προλάβει να σκεφτεί πως θα έσωζε τη ζωή του. Άνοιξε την μπαλκονόπορτα για να νομίσουν οι τρομοκράτες πως είχε πηδήξει από το μπαλκόνι.

Και μετά: «αναποδογύρισα ένα από τα δυο κρεβάτια, έβαλα το στρώμα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω και πήρα το μονό κρεβάτι, ξάπλωσα στο πάτωμα και το κρατούσα 10 πόντους από το έδαφος».

Οι τρομοκράτες μπήκαν και στο δωμάτιό του. Αλλά για καλή του τύχη, πυροβόλησαν το δεύτερο κρεββάτι που υπήρχε στο δωμάτιο και όχι εκείνο που κρυβόταν ο Έλληνας πιλότος.