ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος από έκρηξη βόμβας σε αγορά – Τρεις νεκροί

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί, όταν εξερράγη βόμβα σε αγορά στη νότια Ταϊλάνδη, όπου ο ανταρτοπόλεμος των μουσουλμάνων αυτονομιστών συνεχίζεται, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.
Η βόμβα, κρυμμένη σε μοτοποδήλατο, εξερράγη στην αγορά της Πιμοντσάι, στο κέντρο της επαρχίας Γιάλα. Ο απολογισμός ανήλθε σε «τρεις νεκρούς», δήλωσε ο Πραμότ Προμ-ιν, εκπρόσωπος των σωμάτων ασφαλείας της επαρχίας.
Η έκρηξη είχε επίσης αποτέλεσμα να υποστούν ελαφριά τραύματα 24 άνθρωποι, σύμφωνα με στέλεχος νοσοκομείου της περιοχής. «Όλοι οι τραυματίες είναι βουδιστές», ενώ από τους τρεις νεκρούς, οι δύο ήταν βουδιστές και ο τρίτος μουσουλμάνος, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. 
«Αυτόπτες μάρτυρες εξήγησαν ότι οι ύποπτοι στάθμευσαν το μοτοποδήλατο απέναντι σε έναν πάγκο που πουλούσε χοιρινό δέκα λεπτά πριν από την έκρηξη», ανέφερε ο αξιωματικός της αστυνομίας που ανέλαβε να ηγηθεί της έρευνας.
Η λεπτομέρεια αυτή αφήνει να εννοηθεί ότι επρόκειτο για επίθεση μουσουλμάνων αυτονομιστών. Μόνο οι βουδιστές, που αποτελούν μειονότητα στον λεγόμενο βαθύ νότο της Ταϊλάνδης, καταναλώνουν χοιρινό κρέας.