ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις σε μαθητές – Σε ποια σχολεία θα γίνουν

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, σε σχολεία Ελληνικού και Αργυρούπολης.

Το πρόγραμμα στοματικής υγείας οργανώνεται από τα Τμήματα Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και του Τμήματος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης και αφορά τους μαθητές των ειδικών σχολείων, των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του δήμου.

Έχει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και υλοποιείται με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και με την καθοδήγηση της αντιπροέδρου προληπτικής του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς Σοφίας Γκουρτσογιάννη και του αντιδημάρχου Παιδείας και οδοντιάτρου Ευάγγελου Νικοθόδη.
Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν εθελοντές οδοντίατροι-μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, ενώ η εξέταση των παιδιών θα γίνει στην κινητή οδοντιατρική μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο προληπτικό πρόγραμμα είναι προαιρετική. Στόχος του είναι η βελτίωση της στοματικής υγείας των παιδιών, η εξοικείωσή τους με τον οδοντίατρο, αλλά και η ευαισθητοποίηση/ενημέρωση των γονέων για τη μέριμνα της στοματικής υγείας των παιδιών τους από μικρή ηλικία.
«Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η πρόληψη στα παιδιά είναι σημαντικότερη και από την ίδια τη θεραπεία. Θέτει τα θεμέλια της στοματικής υγείας και αποτελεί δικαίωμα. Ένα δικαίωμα που κανένα παιδί δεν πρέπει να στερείται» τονίζουν τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, υπογραμμίζοντας ότι «οι κρίσιμες εποχές χρειάζονται όμορφα και λαμπερά χαμόγελα».