ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών ανοίγει πρεσβεία στη Σιγκαπούρη με ενοίκιο 122.000 ευρώ

H πρώην Γενική Διευθύντρια Διοικητικού του υπουργείου, Κωνσταντίνα Κολιού, αναλαμβάνει την πρεσβεία της Σιγκαπούρης ως full ambassador, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό, έχει στεγαστεί σε ακίνητο αριστοκρατικής συνοικίας. Το ενοίκιο ανέρχεται στις 122. 684, 00 ευρώ για διάστημα οκτώ μηνών.

Η κυρία Κολιού, που μέχρι χτες αμειβόταν με 2.500 ευρώ, θα δει τις αποδοχές της να εκτοξεύονται, μετά και τον προσδιορισμό του επιδόματος αλλοδαπής στα 12.500 ευρώ, αν και το αίτημα του υπουργείου ήταν για 14.000 ευρώ. Απλώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έβαλε τελικά φρένο μειώνοντας το ποσό περίπου κατά 10%.

Πάντως θα εισπράττει μισθό διπλάσιο απ’ αυτό που λαμβάνουν οι πρέσβεις μας στο Λονδίνο, στην Άγκυρα και στο Βερολίνο!

Ποια σκοπιμότητα υπαγορεύει το άνοιγμα της πρεσβείας στη Σιγκαπούρη, ένα κράτος χωρίς ομογένεια, χωρίς πολιτικό στίγμα, ενώ το μοναδικό άξιο αναφοράς είναι ότι αποτελεί χρηματοπιστωτικό κέντρο και λειτουργίας των off shore εταιριών;

Διπλωματικοί ψίθυροι λένε ωστόσο ότι πίσω από το άνοιγμα της πρεσβείας υπάρχουν οικογενειακοί λόγοι που καθιστούν αναγκαία την μετάθεση της κυρίας Κολιού στην Σιγκαπούρη.

Πριν από δέκα περίπου μέρες με απόφαση της Διεύθυνσης Οικονομικής Διοίκησης του ΥΠΕΞ εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 23.004,83 ευρώ που αφορά στη μεταφορά της οικοσκευής και στα έξοδα εγκατάστασης της κυρίας Κολιού στη Σιγκαπούρη.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα