ΓΥΝΑΙΚΑ

Πάιατ: Φόβος για ατύχημα Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο

Τον φόβο ενός «ατυχήματος» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εκφράζει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ με φόντο το περιστατικό της Κυριακής μεταξύ τουρκικών πλοίων και την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στα Ίμια.

«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα..» ανέφερε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ που θα προβληθεί το βράδυ της Τρίτη, σχολιάζοντας ότι « Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Σκοπιανού, ο κ. Πάιατ  είπε, «Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».