GOOGLE NEWS

Brotox… Η νέα τάση για φυσική όψη του προσώπου σε νεαρούς άντρες

Είναι αλήθεια πως οι άντρες είναι λίγο "ριγμένοι" στο θέμα της αντιγήρανσης και της προληπτικής ιατρικής. Όχι γιατί το χρειάζονται λιγότερο, αλλά περισσότερο γιατί οι ειδικοί ρίχνουν το βάρος στον μεγαλύτερο όγκο των πελατών τους, δηλαδή τις γυναίκες. Όμως όχι, οι άντρες δεν πρέπει να παραμελούν την εικόνα τους και να καταλήγουν, με το πέρασμα του χρόνου, να μοιάζουν μπαμπάδες των συζύγων τους. Ο ιατρός Μάνος Δημονίτσας, εξηγεί στο usay.gr όλα τα οφέλη που μπορεί να έχει για τους άντρες το Brotox. Η νέα μέθοδος αντιγήρανσης που είναι ειδικά σχεδιασμένη για εκείνους:

Το ΒROTOX είναι η νέα τάση στον τομέα της αντιγήρανσης και προληπτικής ιατρικής με την εφαρμογή του να αρχίζει να αφορά έντονα τους άνδρες από την ηλικία των 25 ετών εφόσον υπάρχουν βεβαίως οι ενδείξεις εφαρμογής του. Το κολλαγόνο του δέρματός μας αρχίζει να μειώνεται ακριβώς από την ηλικία αυτή, καθώς οι ινοβλάστες μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ήδη από την ηλικία των 25. Είναι επομένως λογικό να εμφανίζονται οι πρώτες γραμμές στο δέρμα κυρίως του μετώπου. O όρος ΒROTOX προήλθε από τις λέξεις Brother & Botox για τους άνδρες star του Hollywood οι οποίοι ήθελαν να μειώσουν τις ρυτίδες του προσώπου τους χωρίς να επιτρέψουν να βαθύνουν άλλο και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την εκφραστικότητα τους μέσα σε ένα φρέσκο και ξεκούραστο πρόσωπο.

Τι είναι ουσιαστικά το BROTOX;

Είναι μια βοτουλινική τοξίνη τύπου 1 (ίδια με του botox) που παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botulinum και προκαλεί παροδική αδρανοποίηση των γραμμωτών μυϊκών ινών, δρώντας στις νευρομυικές συνάψεις , απλώς χρησιμοποιούνται μικρότερες δόσεις του φαρμάκου και σε διαφορετικά σημεία του ανδρικού προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι τόσο φυσικό , σε βαθμό που να μην μπορεί να καταλάβει εύκολα κανείς ότι έγινε η εφαρμογή του! Στόχος είναι η αποδυνάμωση και όχι η παράλυση του μυός και η δημιουργία ενός ξεκούραστου, χαρούμενου , λαμπερού προσώπου μέσα από την μοναδικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ατόμου.

Πως γίνεται η εφαρμογή;

Με μικροενεσούλες όπου τις περισσότερες φορές οι ασθενείς δεν τις αισθάνονται καθόλου. Δεν απαιτείται κανένα είδος αναισθησίας. Ο ασθενής θα πρέπει να διατηρεί την πλήρη κινητικότητα στους μυς του προσώπου του κατά την εφαρμογή του ΒROTOX και να μπορεί να εκτελεί τα παραγγέλματα που του δίνουμε για να κάνει ορισμένες εκφράσεις.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το BROTOX στους άνδρες;

Το μπότοξ στους άνδρες εφαρμόζεται στην περιοχή του μετώπου (πιο αραιά από το κανονικό botox), στην περιοχή των ματιών και του μεσοφρύου αφήνοντας κάποια κινητικότητα στο μέτωπο και ιδιαίτερα κάποιες ιδιαίτερα εκφραστικές/ δυναμικές ρυτίδες που δίνουν γοητεία. Βέβαια αρκετά νεαρά αγόρια προκειμένου να προλάβουν την μόνιμη εγκατάσταση των ρυτίδων λόγω αυξημένης εκφραστικότητας του προσώπου τους επιθυμούν να botox-αριστούν σε όλο το μέτωπο κυρίως για λόγους πρόληψης – μια τεχνική ιδιαίτερα γνωστή ως baby botox.

Πόσο διαρκεί και από πότε ξεκινά να φαίνεται το αποτέλεσμα του ΒROTOX;

Το αποτέλεσμα ξεκινά από την 3η-4η ημέρα και το μέγιστο κορυφώνεται την 15η ημέρα όπου πρέπει να γίνει επανεξέταση από τον ιατρό για να τυχόν διορθώσεις / retouch. Η διάρκεια του συνήθως είναι 3-4 μήνες αλλά εξαρτάται  και από την καθημερινότητα του ατόμου. Άτομα που κουράζονται πολύ, ζουν σε μεγάλη ένταση και δεν κοιμούνται αρκετά έχουν μικρότερη διάρκεια ενώ και η έντονη σωματική άσκηση και η έκθεση στην ζέστη επηρεάζει αρνητικά. Τέλος, το φύλο , με τους άνδρες να χρειάζονται συχνότερα την εφαρμογή του καθώς έχουν εντονότερους μύες στο πρόσωπο.  Η εφαρμογή του θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 μήνες για το καλύτερο δυνατό φυσικό αποτέλεσμα σε όλη την διάρκεια του έτους.

Τι πρέπει να αποφεύγει ο ενδιαφερόμενος μετά την εφαρμογή του BROTOX;

-Να μην τρίβει τις περιοχές του προσώπου όπου έγινε η εφαρμογή για τις επόμενες 4 ώρες
-Να μην ξαπλώσει ή σκύψει για τις επόμενες  4 ώρες
-Να προτιμήσει σαν παυσίπονο την παρακεταμόλη (Panadol, Depon) και να αποφύγει την ασπιρίνη σε περίπτωση πονοκεφάλου τις πρώτες ώρες αμέσως μετά την θεραπεία (για την αποφυγή δημιουργίας εγχυμώσεων-μελανιάς).
-Να αποφύγει την έντονη σωματική άσκηση (εφίδρωση) για τις επόμενες  2 ημέρες
-Να αποφύγει την ζέστη για τις επόμενες  2 ημέρες (στεγνωτήρα μαλλιών, σάουνα, καυτό μπάνιο, γυμναστήριο, τζάκι, σιδέρωμα κτλ)
– Να αποφύγει την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ για τις επόμενες ώρες.

 

Ποιες είναι οι αντενδείξεις εφαρμογής του;

Άνδρες με νευρομυικές νόσους , αλλεργικά άτομα σε κάποια από τα συστατικά του προιόντος ή σε παρουσία φλεγμονής στην περιοχή της εφαρμογής.

 

Ποιες οι πιθανές επιπλοκές εφαρμογής του στο πρόσωπο;

H θεραπεία επειδή είναι τοπική, δεν παρουσιάζει συστηματικές παρενέργειες. Σπάνια μπορεί να παρουσιαστεί αίσθημα βάρους κατά τις πρώτες ημέρες, πονοκέφαλος κυρίως από το stress του ενδιαφερόμενου, μελανίτσες στο σημείο της ένεσης, αϋπνία και μη συμμετρική εξάλειψη των ρυτίδων, η οποία διορθώνεται άμεσα, κατά την επανεξέταση. Σοβαρότερες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως η βλεφαρόπτωση και η τύφλωση είναι εξαιρετικά σπάνιες και προκειμένου να αποφευχθούν κρίνεται  απαραίτητη την εφαρμογή του από ιατρό!

 

Βιογραφικό:

Ο Μάνος Δημονίτσας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και υποψήφιος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ.

[email protected]

https://www.facebook.com/man.diamond.92?ref=br_rs