ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκηνικό άγριας Δύσης: Άρχισε να πυροβολεί οικογένεια με ανήλικο! Τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στην Άρτα, θύμιζαν άγρια δύση. Πέρα από τον δράστη τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.
Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, ο 37χρονος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα η αστυνομία, έβαλε με κυνηγετικό όπλο, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, κατά ζευγαριού και του ανήλικου παιδιού τους, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του ζευγαριού.
Στη συνέχεια προκάλεσε υλικές ζημιές με τη χρήση του όπλου σε παρακείμενο πρατήριο υγρών καυσίμων.
Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων εντοπίστηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στον Άγιο Δημήτριο Άρτας. Ο 37χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο επανειλημμένα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν. Τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί και ο δράστης, ο όποιος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο του, κάλυκες καθώς και το κυνηγητικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας με ανακοίνωσή της, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν εν ώρα υπηρεσίας κατά την ένοπλη συμπλοκή.
«Η Ένωσή μας από τις πρώτες ώρες στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων, μεταφέροντας τις ευχές όλων για ταχεία ανάρρωση και άμεσα θέσαμε στην διαθεση τους το νομικό μας σύμβουλο ΛΑΜΠΡΑΚΗ Δημήτριο, τον οποίο και ευχαριστούμε για την άμεση ανταποκρισή του.
Ο Έλληνας αστυνομικός αποδεικνύει για μια ακόμη φορά περίτρανα, ότι είναι πρόθυμος να εκτελέσει το καθήκον του, με όποιους κινδύνους κι αν εγκυμονεί, επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.
Η Πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματός μας θεσμοθετώντας την επικινδυνότητα της εργασίας μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.