ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγίου Βαλεντίνου: Τι δώρα αγοράζουν και πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες ερωτευμένοι

Την οικονομική πλευρά της γιορτής των ερωτευμένων περιγράφει η έρευνα διαδικτυακού καταστήματος, παρουσιάζοντας τα χρήματα που ξοδεύουν και τα δώρα που επιλέγουν οι Έλληνες για την  ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Σύμφωνα με την έρευνα του Picodi, που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, οι Έλληνες γιορτάζουν την σημερινή ημέρα σε ποσοστό 72%, ενώ υπάρχει ένα… θαρραλέο 23% των ανδρών και 18% των γυναικών που, αν και είναι σε σχέση, δεν γιορτάζουν. Επίσης, 31% των Ελλήνων και 26% των Ελληνίδων δηλώνουν πως δεν έχουν πάρει ποτέ δώρο του Αγίου Βαλεντίνου.

Όπως αναφέρει η έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 5.600 άτομα από 32 χώρες, ο μέσος όρος των χρημάτων που ξοδεύουν οι Έλληνες για την γιορτή των ερωτευμένων είναι 74 ευρώ, με τους άνδρες να βάζουν λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να δίνουν 85 ευρώ, έναντι 63 των γυναικών. Μάλιστα, στην Ελλάδα ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα απ’ ότι συμβαίνει στην Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ρωσία (73, 61 και 50 ευρώ), αλλά και λιγότερα απ’ ότι στην Κίνα, τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία (127, 121 και 109 ευρώ)

Πρώτο δώρο στις επιλογές των ανδρών είναι το γεύμα σε εστιατόριο (28%), ενώ ακολουθούν η εκδρομή (24%), τα ρούχα (17%), τα κοσμήματα (14%) και τα ερωτικά παιχνίδια (14%). Οι γυναίκες επιλέγουν για τους αγαπημένους τους ρούχα (29%), γλυκά (23%), αρώματα (21%) και… μία κάρτα (19%).

Όσο για το ιδανικό και το χειρότερο δώρο;
Οι Ελληνίδες προτιμούν το γεύμα σε εστιατόριο και απεχθάνονται τα λουλούδια, ενώ οι Έλληνες θέλουν ένα ρομαντικό γεύμα και όχι ένα gadget!

 

peoplegreece.com