ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το «θερμό» επεισόδιο στα Ίμια

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει στον απόηχο του «θερμού» επεισοδίου στα Ίμια, όταν τουρκικό πολεμικό πλοίο εμβόλισε σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Η Νέα Δημοκρατία στρέφει τα βέλη της κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας πως κατά τη συνομιλία του με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ δεν επεσήμανε τα… αυτονόητα.
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, συμπληρώνοντας ότι «μετά την πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους μέσα στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, η Άγκυρα μεταφέρει τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο».
«Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «συνεχίζει να εμποδίζει την έναρξη γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, παραβιάζοντας κατάφορα το διεθνές Δίκαιο».
Όπως ανέφερε, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του, ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα:
– Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες,
– ότι τα Ίμια είναι ελληνικά και
– ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σημείωσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η απάντηση από πλευράς κυβέρνησης ήρθε άμεσα, καλώντας τον κ. Κουμουτσάκο να διαβάζει πιο προσεχτικά γιατί εκτίθεται…
«Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο Πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν κάνει δηλώσεις που εκθέτουν τόσο τον ίδιο, όσο και το κόμμα του», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

newsbomb.gr