ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ψαριανός κάλεσε τον Παπανδρέου στη Βουλή – Δείτε γιατί

Να κληθεί ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή να εκθέσει τις απόψεις του για τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, ζητά το Ποτάμι και η πρότασή του έγινε δεκτή.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας ο Γρηγόρης Ψαριανός διατύπωσε την πρόταση αυτή, προκαλώντας τα γέλια του Ιάσωνα Φωτήλα από τη ΝΔ.

«Μην γελάτε είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέω», συνέχισε ο Γρηγόρης Ψαριανός και διευκρίνισε ότι ζητά να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός επειδή γνωρίζει πολύ καλά το θέμα αυτό, αφού ήταν από πρώτους που μίλησε ανοιχτά για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης. «Αποτελεί μια προσωπικότητα παγκόσμιου βεληνεκούς που με τις γνώσεις του θα φωτίσει την επιτροπή μας», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι θεσμοθετείται και νομοθετείται η εγχώρια παραγωγή και επεξεργασία προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Ζητήθηκε ακόμη, να κληθεί ο Νίκος Καρανίκας, συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και σύμβουλος στρατηγικών θεμάτων της κυβέρνησης, αλλά η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.